Το εντυπωσιακό φαινόμενο των supermoons - Το 2016 κλείνει με 3 τεράστια φεγγάρια


Εντυπωσιακή και μια από τις μεγαλύτερες του έτους , ήταν η πανσέληνος της Κυριακής, κάνοντας πολλούς να σταθούν με το κεφάλι ψηλά για να την απολαύσουν. Ωστόσο, λόγω ενός φαινομένου που δεν έχει παρατηρηθεί ξανά, τους επόμενους δύο μήνες θα απολαύσουμε ακόμα επιβλητικότερα φεγγάρια στο νυχτερινό μας ουρανό.

Το φαινόμενο των «supermoon» δεν είναι και πολύ σπάνιο, αφού παρατηρείται από 4 έως και 6 φορές τον χρόνο. Ωστόσο, ποτέ στην ιστορία της αστρονομίας δεν έχουν παρατηρηθεί τρία συνεχόμενα supermoon στην σειρά. Αυτό πρόκειται να συμβεί φέτος, με το 2016 να κλείνει στην... σκιά του σεληνόφωτος.

Στις 14 Νοεμβρίου λοιπόν, το φαινόμενο θα επαναληφθεί, μόνο που αυτή τη φορά θα έχουμε ένα... «extra supermoon». Το κοντινότερο φεγγάρι που θα έχουμε δει μέσα στον 21ο αιώνα!

Η φωτεινότητα αλλά και το μέγεθος της Σελήνης θα είναι πιο απολαυστικά από ποτέ, κάνοντας την βραδιά της 14ης Νοέμβρη μοναδική. Αν για οποιοδήποτε λόγο χάσουμε το supermoon του Νοέμβρη, θα πρέπει να περιμένουμε σχεδόν 20 χρόνια για το επόμενο, που είναι υπολογισμένο ότι θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου του 2034!

Παρόλα αυτά, ακόμα και έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναδούμε το φεγγάρι στα... καλύτερα του τον Δεκέμβρη. Ακριβώς ένα μήνα μετά, στις 14 Δεκέμβρη θα εμφανιστεί το τρίτο συνεχόμενο supermoon!


0 σχόλια