Πάτρα: Πρεμιέρα σήμερα για την ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο – Τί θα ισχύει


Από σήμερα αλλάζουν όλα για τους οδηγούς οχημάτων στο κέντρο της Πάτρας. Η δημοτική Αρχή προχωρά στην κανονική εφαρμογή του συστήματος στάθμευσης με στόχο την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου.

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, στη συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης στο δημαρχείο, έδωσε και το στίγμα για το πώς θα κινηθεί ο Δήμος στο θέμα.

«Βάλτε όλοι πλάτη για να πετύχει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος για να συμπληρώσει πως «δεν θέλουμε να πληρώσει κανείς πρόστιμα και αυτό θα το πετύχουμε με την καλή συνεργασία όλων μας».

Όσο για το ρόλο της Τροχαίας, ο Κώστας Πελετίδης όταν ρωτήθηκε, είπε πως «θα υπάρχει κινητικότητα για ένα τρίμηνο», για να σπεύσει να συμπληρώσει πως «η λύση δεν είναι τα πρόστιμα από την Τροχαία» και πως η Τροχαία είναι «η τελευταία λύση».

Η φιλοσοφία της δημοτικής Αρχής για το σύστημα στάθμευσης συμπυκνώθηκε στη φράση του δημάρχου σύμφωνα με την οποία: «Δεν πάμε να τιμωρήσουμε κανέναν, θέλουμε να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή μας και θα αποδείξουμε πως εμείς οι ίδιοι κάνουμε κουμάντο στην πόλη μας».


ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Από την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 ξεκινά η πλήρης εφαρμογή του συστήματος χρονικού περιορισμού στάθμευσης σε τμήμα του ιστορικού κέντρου της Πάτρας και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ζαΐμη – Όθωνος Αμαλίας – Τσαμαδού – Καραϊσκάκη – Ζαΐμη.

Οι χρονοκάρτες αξίας 30 λεπτών, είναι διαθέσιμες για τους οδηγούς σε 51 σημεία της πόλης μας.

Οι ζώνες στάθμευσης είναι δύο: Μία ώρα και δύο ώρες.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ:

Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος στο τμήμα τους από Κολοκοτρώνη έως Γούναρη

Κολοκοτρώνη, Ερμού, Πατρέως, Βότση, Φιλοποίμενος, στο τμήμα τους από Καραϊσκάκη έως Αγίου Ανδρέου

Αγίου Νικολάου, από Κορίνθου έως Καραϊσκάκη

ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ:

Καραϊσκάκη, Αγίου Ανδρέου, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Ζαΐμη

Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Γούναρη και από Κολοκοτρώνη έως Ζαΐμη

Μπουμπουλίνας, από Γούναρη έως Μιαούλη

Όθωνος Αμαλίας, από Αράτου έως Τσαμαδού

Γεροκωστοπούλου, Πατρέως, Παντανάσσης, Βότση, Φιλοποίμενος, Γούναρη, στο τμήμα τους από Αγίου Ανδρέου έως Όθωνος Αμαλίας

Αράτου, Ζαΐμη, Μιαούλη, Τσαμαδού, από Καραϊσκάκη έως Όθωνος Αμαλίας

Το μέτρο ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή για τις ώρες 08:00-14:00 και 17:00-21:00 και Σάββατο 08:00-14:00.

Τις κάρτες οι οδηγοί μπορούν να τις προμηθευτούν από επιλεγμένα καταστήματα.

Πάνω στην κάρτα ο δημότης θα σημειώνει ξύνοντας τα κατάλληλα σημεία της κάρτας, την ημερομηνία και την ώρα στάθμευσης του οχήματος και στην συνέχεια θα το τοποθετεί σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου.

Μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου ο δημότης θα υποχρεούται να μετακινήσει το όχημα εκτός της περιοχής μεγίστου ορίου στάθμευσης, αφού δεν θα έχει ξανά το δικαίωμα να σταθμεύσει το όχημα εντός της ημέρας στην συγκεκριμένη περιοχή.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ0 σχόλια