«Φανταστικά Ζώα και Που Βρίσκονται»: Η μαγεία του Χάρι Πότερ επιστρέφει!


Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ υπόσχεται να μας ταξιδέψει ξανά στον μαγικό κόσμο της, πραγματοποιώντας το σεναριακό της ντεμπούτο στον κινηματογράφο με το «Φανταστικά Ζώα και Που Βρίσκονται». Η ταινία είναι εμπνευσμένη από τις περιπέτειες του Νιουτ Σκαμάντερ και το σχολικό εγχειρίδιο του Χόγκουαρτς, που διδάχθηκε ο Χάρι Πότερ χρόνια μετά.

Οι εκδοτικοί οίκοι Little, Brown & Company και Scholastic αποκάλυψαν πως το σενάριο της ταινίας θα εκδοθεί σε βιβλίο ώστε να κάνει παρέα στο ράφι μαζί με τα υπόλοιπα βιβλία Χάρι Πότερ, αλλά μην περιμένετε πως θα ταξιδέψετε στη «μαγική» Νέα Υόρκη πριν βγει η ταινία. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του βιβλίου θα είναι η 19η Νοεμβρίου 2016, μία μέρα μετά την επίσημη προβολή της ταινίας στην Αμερική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αναφορικά με την πλοκή του «Φανταστικά Ζώα», ο Νιουτ Σκαμάντερ φτάνει το 1926 στη Νέα Υόρκη από την Αγγλία (για λόγους που δεν αποκαλύπτονται ακόμα), με μία μαγική βαλίτσα που χωρά ένα πλήθος από μαγικά πλάσματα. Στο ταξίδι του ανακαλύπτει πως οι Αμερικάνοι μάγοι κρύβουν την ταυτότητά τους από το πλήθος (στους οποίους αναφέρονται ως «No-Maj» κι όχι ως Μαγκλς).

Σε ένα τρομοκρατημένο κόσμο μάγων, ένα γεγονός θα προκαλέσει το άνοιγμα της βαλίτσας του Σκαμάντερ και τα μαγικά τέρατα θα απελευθερωθούν. Η Ρόουλινγκ φαίνεται πως αντλεί έμπνευση από τις δίκες του Σάλεμ και αυτή τη φορά ο μαγικός της κόσμος, κρύβει ένα κοινωνικό σχόλιο που ανακαλεί μνήμες μακαρθισμού και ενός ψυχροπολεμικού «κυνηγιού μαγισσών».

Η ταινία «Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες, στις 17 Νοεμβρίου 2016 από την Tanweer.
0 σχόλια