Ένα τυπογραφικό λάθος μπορεί να αποφέρει μέχρι και 23.000 ευρώ στους αναγνώστες του Χάρι Πότερ!


Οι φανατικοί του Χάρι Πότερ που έχουν στα χέρια τους ένα από τα πρώτα αντίτυπα του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», που κυκλοφόρησε το 1997 στα αγγλικά, θα πρέπει να ρίξουν μια καλύτερη ματιά σε αυτό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun», οι τυχεροί που έχουν αγοράσει ένα από τα πρώτα 500 αντίτυπα του βιβλίου θα παρατηρήσουν ένα μικρό τυπογραφικό λάθος, το οποίο είναι όμως ικανό να του κάνει πλουσιότερους κατά περίπου 23 χιλιάδες ευρώ.

Κάθε ένα από τα πρώτα 500 αντίγραφα του βιβλίου της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει ένα μικρό λάθος στη σελίδα 53, στην οποία περιγράφεται μία λίστα με υλικά που θα πρέπει κάθε μαθητευόμενος μάγος να έχει μαζί του πηγαίνοντας στη σχολή μαγείας του Χόγκουαρτς.

Η λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα καζάνι, ένα τηλεσκόπιο και μία σειρά από βαρίδια ζυγίσματος από ορείχαλκο. Οι προσεκτικοί αναγνώστες του βιβλίου έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχει μία επανάληψη στη λίστα της φράσης «ένα ραβδί».

Έτσι, χάρη σ' αυτό το λάθος ένα από τα σπάνια βιβλία αυτής της πρώτης έκδοσης θα δημοπρατηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, στο Λονδίνο.

Τα πρώτα 500 βιβλία που έχουν αυτό το τυπογραφικό λάθος είναι ένα μικρό μέρος από το σύνολο των 400 εκατομμυρίων αντιτύπων που έχει πουλήσει η σειρά του Χάρι Πότερ σε παγκόσμιο επίπεδο από το 1997 που κυκλοφόρησε.


0 σχόλια