Ξεκινά η χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Πάτρα


Την Παρασκευή 6 Μάη, στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο, θα υπογραφεί μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συμφωνία παραχώρησης των κοινοχρήστων ποδηλάτων που η Περιφέρεια προμηθεύτηκε, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου GIFTZ και θα ενταχθούν σε ένα, ενιαίο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων της πόλης μας.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πατρέων και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, θα μεταβούν στο σταθμό των κοινοχρήστων ποδηλάτων στην πλατεία Γεωργίου, όπου θα ενημερωθούν και θα παρακολουθήσουν την έναρξη λειτουργίας του συστήματος, σύμφωνα με το patrastimes.

Πώς θα γίνεται η διάθεση των ποδηλάτων

Με μια προσωπική κάρτα, θα μπορούν οι χρήστες να προμηθεύονται δωρεάν τα κοινόχρηστα ποδήλατα που έχουν ήδη εγκατασταθεί στους 13 σταθμούς στάθμευσης που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Πάτρας.

Όσοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιούν ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ώστε να λάβουν προσωπική κάρτα με την οποία θα παραλαμβάνουν το ποδήλατο από έναν σταθμό και θα έχουν τη δυνατότητα να το αφήνουν σε οποιονδήποτε άλλο σταθμό τους διευκολύνει.

Το σύστημα θα λειτουργήσει με πέντε σταθμούς και 30 ποδήλατα της ΑΔΕΠ και οχτώ σταθμούς και 40 ποδήλατα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


0 σχόλια