Οργή, αποτροπιασμός και θλίψη στην Ισπανία για τους οπαδούς της Ρεάλ που σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές


Αποτροπιασμό και οργή έχει προκαλέσει στην Ισπανία η είδηση ότι τουλάχιστον 15 οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές εναντίον της λέσχης όπου συγκεντρώνονταν, στην πόλη Σαμάρα, στα βόρεια της Βαγδάτης.

"Η ισπανική κυβέρνηση καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) εναντίον μιας λέσχης φίλων της Ρεάλ Μαδρίτης στην πόλη Σαμάρα του Ιράκ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι", ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Η επίθεση αυτή είναι "ειδεχθής" καθώς στόχος της ήταν "πολίτες που το μόνο που ήθελαν ήταν να παρακολουθήσουν ένα αθλητικό γεγονός", συνεχίζει το υπουργείο.

Την επίθεση, που αποκάλυψε πρώτη η αθλητική εφημερίδα AS, καταδίκασε και ο πρόεδρος της Λίγκα Χαβιέρ Τέμπας, εκφράζοντας τη λύπη του επειδή "το ποδόσφαιρο μπαίνει στο στόχαστρο" τρομοκρατών. "Επρόκειτο να ταξιδέψουμε εντός του μήνα στο Ιράκ) αλλά αναγκαστήκαμε να το αναβάλουμε για λόγους ασφαλείας. Θα επιστρέψουμε για να στηρίξουμε τον λαό του Ιράκ", έγραψε ο Τέμπας, στα ισπανικά και τα αραβικά, στον λογαριασμό του στο Twitter.


Πηγή: lifo

0 σχόλια