Τηγανίτες με βουτυρόγαλα της Martha Stewart


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ


  • 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 3 κούπες βουτυρόγαλα
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, συν 1/2 κουταλάκι του γλυκού για το ταψί
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα μούρα (προαιρετικά)


ΟΔΗΓΙΕΣ

Θερμάνετε το ταψί στους 375 βαθμούς.

Χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, και τη ζάχαρη σε ένα μέτριο μπολ.

Προσθέστε τα αυγά, το βουτυρόγαλα, και 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και χτυπήστε ελαφρά για να ανακατευτούν.

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, αλλείψτε το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Σκουπίστε όσο περισσεύει.

Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα,με μέγεθος περίπου 1/2 του φλυτζανιού, φτιάξτε τις τηγανίτες αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Ρίξτε από πάνω τα μούρα, αν χρησιμοποιείτε. Όταν οι τηγανίτες έχουν φυσαλίδες στην κορυφή και είναι ελαφρώς στεγνές γύρω γύρω, γυρίστε τις.

Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει στο κάτω μέρος, γιια περίπου 1 λεπτό.



0 σχόλια