Γιατί ο απογευματινός ύπνος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 40 λεπτά


Ο απογευματινός όταν ξεπερνά τα 40 λεπτά σε διάρκεια αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου σύμφωνα με νέα έρευνα. Συγκεκριμένα, η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 300.000 ατόμων, διαπίστωσε ότι όσοι απολαμβάνουν μεγάλους σε διάρκεια ύπνους κατά τη διάρκεια της ημέρας διατρέχουν τον κίνδυνο να παρουσιάσουν μεταβολικά σύνδρομα συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, της υπέρτασης και της χοληστερίνης.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απογευματινοί ύπνοι μικρής διάρκειας θεωρούνται ευεργετικοί για την υγεία του ανθρώπου.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις συνήθειες ύπνου των 300.000 ατόμων και αντιπαρέβαλαν με το ιατρικό τους ιστορικό. Διαπίστωσαν ότι ο ύπνος μικρής διάρκειας κάνει καλό στην υγεία, αλλά αν γίνει συνήθεια να διαρκούν πάνω από 40 λεπτά τότε υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης παθήσεων, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία.

Κατά τη διάρκεια ενός ύπνου άνω των 40 λεπτών το σώμα πιστεύει ότι εισέρχεται σε φάση βαθέως ύπνου και μετά το ξύπνημα διαταράσσεται ο μεταβολικός κύκλος. Αυτό δεν συμβαίνει όταν κανείς κοιμάται λιγότερο από 40 λεπτά


0 σχόλια