Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών: ''Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε εντός της Πανεπιστημιούπολης"


Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών μέσα από τα Foititikanea.gr εκφράζει τον φόβο και την αγανάκτηση που νιώθουν οι φοιτήτριες εντός της Πανεπιστημιούπολης: Αναφέρει συγκεκριμένα:

Την περασμένη βδομάδα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 1/4/2016, κατά το μεσημέρι, πέντε νεαροί Ρομά είχαν μπει σε κτίριο ενός Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι νεαροί χρησιμοποίησαν τις τουαλέτες του Τμήματος, αλλά η συμπεριφορά τους ήταν πολύ προκλητική.

Ένας φοιτητής που βρισκόταν στο κτίριο θεώρησε πως έπρεπε να ενημερώσει. Κατέβηκε, λοιπόν, με συνοδεία ένα καθηγητή και έκπληκτοι είδαν ότι οι νεαροί βγήκαν έξω από το κτίριο και προσπαθούσαν να παραβιάσουν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο σε χώρο πάρκινγκ του Τμήματος. Αμέσως μετά, ενημερώθηκε ο φύλακας της Πανεπιστημιούπολης ενώ στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί φοιτητές. Όταν κατεύθασε, ο φύλακας ήρθε αντιμέτωπος με τους νεαρούς Ρομά, αλλά δεν μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση.

Κάνω γνωστό το παράπονο μου, αλλά δεν είμαι ρατσίστρια. Δεν είναι όλοι οι ανθρώποι το ίδιο. Δεν είναι όλοι οι Ρομά το ίδιο. Όμως, έχουν αυξηθεί τα περιστατικά έντονης παρενόχλησης στο χώρο του Πανεπιστημίου. Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει κλοπές και έχουν απειληθεί φοιτητές (κυρίως φοιτήτριες). Δεν γίνεται να τελειώνει κανείς από τις καθημερινές υποχρεώσεις του στη Σχολή και να τρέμει αν θα βρει άτομα στη στάση του λεωφορείου! Ειδικά οι φοιτήτριες είναι απροστάτευτες!!

Ναι συμβαίνει. Έχει καιρό. Τι να ανεχθεί κανείς ακόμα; Σαν άνθρωπος, σέβομαι ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους χωρίς να τους διαχωρίζω. Όποιος και να ήταν στη θέση τους που να φοβίζει, να επιτίθεται, να φέρεται έτσι, το ίδιο άσχημα θα ένιωθα. Ίσως να μην φταίνε οι νεαροί Ρομά, ίσως έτσι έμαθαν να ζουν, ίσως να μην μπορούν να κάνουν κι αλλιώς. Πού είναι η πολιτεία για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους;

Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Έχει ανακοινωθεί πως θα περιφραχθεί το Πανεπιστήμιο. Και; Οι φύλακες πόσοι είναι; Θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον ένας φύλακας για κάθε κτίριο. Έτσι πρέπει να γίνει. Βέβαια, να έχει αρμοδιότητες μέχρι ενός σημείου ανά περιστατικό.

Δεν είναι θέμα ρατσισμού, για τους εξυπνάκηδες (και ειδικά κάτι "μαχητικές" παρατάξεις της Εστίας). Είναι θέμα σεβασμού και ασφάλειας".


0 σχόλια