Αχαΐα: Πώς διαμορφώνεται η κίνηση στην αγορά ενόψει Πάσχα – Tο εορταστικό ωράριο και πότε ξεκινά το εκπτωτικό δεκαήμερο
Πιο ζωηρή παρουσιάζεται αυτές τις μέρες η αγοραστική κίνηση στην Πάτρα και το Αίγιο, καθώς οι καταναλωτές παρά τις δυσκολίες προβαίνουν σε κάποιες αγορές.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρος διαπιστώνει μια αύξηση στην κίνηση της αγοράς, όχι όμως ιδιαίτερα έντονη και όχι όπως συνήθως ήταν την περίοδο των γιορτών. «Περισσότερο μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη ήταν η έρευνα αλλά πιστεύουμε αυτό το ενδιαφέρον να μετουσιωθεί τις επόμενες ημέρες σε αγορές.

Ο ίδιος για την εμπορική κίνηση της Κυριακής των Βαΐων, όπου τα καταστήματα ήταν ανοικτά λέει ότι η κίνηση ήταν αντίστοιχη μιας καθημερινής και όχι μάλιστα καλής. «Από τον κόσμος λείπει το χρήμα και όχι ο χρόνος». Στις 4 Μαΐου ξεκινά και τι εκπτωτικό δεκαήμερο το οποίο σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας» μάλλον φρενάρει την κίνηση την περίοδο του Πάσχα.

Στο Αίγιο η κίνηση άρχισε να ανεβαίνει μόλις από τη Μεγάλη Τρίτη, επισημαίνει στο thebest.gr η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου Μάρθα Σκούντζου. Κι αυτό «γιατί καταβλήθηκαν επιδοτήσεις σε αγρότες και πληρώνονται και συντάξεις. Ευελπιστούμε να ανέβει λίγο η κίνηση, όχι ότι θα λυθεί κάποιο πρόβλημα, αλλά να πάρουμε μια στιγμιαία ανάσα».

Την Κυριακή των Βαΐων τα καταστήματα ήταν ανοικτά και στο Αίγιο «αλλά η αγορά δεν κινήθηκε τόσο καλά όσο περιμέναμε γιατί πολλοί δεν είχαν πληρωθεί. Χρήματα λείπουν από την αγορά και όχι χρόνος. Θα ακολουθήσει το εκπτωτικό δεκαήμερα και θα είμαστε ανοικτοί και την Κυριακή του Θωμά».


ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ

Το εορταστικό ωράριο που προτείνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών να ακολουθήσουν τα Εμπορικά Καταστήματα για την Μεγάλη Εβδομάδα είναι:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΪΩΝ(προαιρετικά) 11.00-18.00

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 9.00-14.00 & 17.30 – 21.00

Μ. ΤΡΙΤΗ 9.00-14.00 & 17.30 – 21.00

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 9.00-14.00 & 17.30 – 21.00

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 9.00-21.00

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13.00-19.00

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 9.00-15.00

ΚΥΡΙΑΚΗ (ΠΑΣΧΑ) ΑΡΓΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ (ΠΑΣΧΑ) ΑΡΓΙΑ

ΤΡΙΤΗ (ΠΑΣΧΑ) ΚΛΕΙΣΤΑ (λόγω μεταφοράς Πρωτομαγιάς

ΤΟ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

Η εαρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος πραγματοποιείται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.Τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου. Η πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου είναι η 1η Μαΐου, η οποία όμως συμπίπτει με επίσημη αργία του Κράτους όπως είναι η Κυριακή του Πάσχα. Κατά την παράγραφο 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013 «σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή». Στο παραπάνω πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 2 Μαΐου και θα λήξουν την Τρίτη, 10 Μαΐου. Προαιρετικά, τα καταστήματα κάθε είδους μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή, 8 Μαΐου. Η λειτουργία αυτή επιτρέπεται την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00

Ελευθερία Μακρυγένη

0 σχόλια