Βρυξέλλες: Μόνιμη βλάβη στην οικονομία του Βελγίου, βλέπουν εργοδότες και έμποροι - Κλείνουν τα Starbucks


Εκατοντάδες άνθρωποι οι οποίοι είχαν έρθει στην βελγική πρωτεύουσα βρίσκονται αυτή τη στιγμή χωρίς καμία πιθανότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους, εξαιτίας της παράλυσης των μέσων μεταφοράς.nΓια τον λόγο αυτό, η Beci, η ομοσπονδία των επιχειρήσεων των Βρυξελλών, επέλεξε να ανοίξει ένα call center.

«Στόχος μας είναι κανείς να μην κοιμηθεί σε εξωτερικούς χώρους ή στο δρόμο αυτή τη νύχτα», εξηγεί ο πρόεδρος των εργοδοτών του Βελγίου Olivier Willockx.

«Διαθέτουμε 300 ως 400 δωμάτια σε στοκ. Οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας», πρόσθεσε και έδωσε το νούμερο 02/648.50.02.

Αλλά και η οικονομία των Βρυξελλών δείχνει να έχει σταματήσει. Ο Olivier Willockx εκτιμά ότι αυτή η συζήτηση είναι εκτός θέματος, την ώρα που οι Βρυξέλλες πενθούν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.
«Υπάρχει μια μόνιμη βλάβη που έχει προκληθεί αυτή τη φορά γιατί δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια απειλή αλλά με επιθέσεις. Είμαστε θύματα, έχουμε νεκρούς. Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο όπως αυτό που έζησε η Γαλλία», δήλωσε ο πρόεδρος των εργοδοτών.

Από την πλευρά του ο Dominique Michel, εκπρόσωπος των εμπόρων δήλωσε:

«Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά αύριο στις Βρυξέλλες, τα εμπορικά κέντρα ίσως. Το ερώτημα τώρα είναι αν θα υπάρχουν άνθρωποι... Ξέρουμε ήδη ότι η κατάσταση θα είναι καταστροφική ως προς την εικόνα των Βρυξελλών και της χώρας και κατά συνέπεια από οικονομική άποψη».

Η αλυσίδα εστίασης Starbucks ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλα τα καταστήματά της στις Βρυξέλλες, μέχρι νεοτέρας. Ενα από τα καταστήματά της που βρίσκεται στο εσωτερικό του αεροδρομίου που δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση καταστράφηκε και ένας υπάλληλός της τραυματίστηκε.

«Ενας μόνο υπάλληλος έχει ελαφρά τραύματα, όλοι οι άλλοι υπάλληλοί μας είναι καλά στην υγεία τους» ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία.


0 σχόλια