Τί ετοιμάζεται ν' αλλάξει αυτή τη φορά η Google


Τα βιβλία pop up, τα γνωστά σε όλους μας παιδικά βιβλία με τις τρισδιάστατες χαρτονένιες εικόνες που ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες τους, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την Google η οποία κατέθεσε μόλις δύο νέες ευρεσιτεχνίες που υπόσχονται ότι θ' αλλάξουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τα βιβλία, εμπλουτίζοντας την εμπειρία της ανάγνωσης με πρόσθετο περιεχόμενο και κρυμμένες εικόνες και κείμενα που θα 'αναδύονται' από τις σελίδες μέσω τεχνολογιών augmented reality (επαυξημένης πραγματικότητας).

Η πρώτη πατέντα, περιγράφει ένα διαδραστικό βιβλίο, του οποίου οι σελίδες έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες αναγνώρισης κίνησης και πίεσης. Μόλις ο αναγνώστης περασει το χέρι του κοντά από κάποιον αισθητήρα, ή ασκήσει πίεση σε συγκεκριμένα σημεία, μια συσκευή που είναι κρυμμένη στη ράχη του βιβλίου, αναλαμβάνει να προβάλλει εικόνες πάνω στις σελίδες και να ενεργοποιεί ήχους και αλλα οπτικοακουστικά ερεθίσματα - χωρίς να απαιτείται η χρήση ειδικών γυαλιών ή κάσκας VR.

Στην δεύτερη πατέντα της η Google κάνει λόγο για ένα εμπλουτισμένο βιβλίο που με τη χρήση μιας πρόσθετης συσκευής (smartphone ή tablet) τοποθετημένης επάνω ή δίπλα στο βιβλίο θα αναγνωρίζει και θα αποκαλύπτει το κρυφό ή το πρόσθετο περιεχόμενο κάθε σελίδας, προσθέτοντας στην ιστορία του βιβλίου ήχους εικόνες και βίντεο.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το πότεθα κυκλοφορήσει επισήμως κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα, αναφέρει το Engadget.


0 σχόλια