Ο Πούτιν ετοιμάζει βαλίτσες για την Ελλάδα


Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Πρικχόντκο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, όπου βρέθηκε με αφορμή το αφιερωματικό έτος Ελλάδας Ρωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αφιερωματικό έτος για τις ελληνορωσικές σχέσεις στρώνει το έδαφος για μία επίσκεψη, στην οποία το Μαξίμου έχει επενδύσει μέσα από την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και την αναθέρμανση των σχέσεων με το Κρεμλίνο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Μόσχα αναζητείται η κατάλληλη ημερομηνία για να οριστικοποιηθεί το ταξίδι του Ρώσου Προέδρου, σε συνέχεια της πρόσκλησης από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο ισχυρός άνδρας της Μόσχας θα φέρει προς συζήτηση ζητήματα για τις περιφερειακές εξελίξεις, το προσφυγικό και τις εξελίξεις στη Συρία. Ωστόσο, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως από την ατζέντα του Ρώσου προέδρου δεν θα λείπουν και επενδυτικά πλάνα για τη χώρα, καθώς εκπεφρασμένο είναι το ενδιαφέρον ρωσικών κεφαλαίων για επενδύσεις με αιχμή του δόρατος την ενέργεια, τον τουρισμό, αλλά και την εκμετάλλευση λιμένων.

Η Μόσχα μετά και την πλήρη διακοπή όλων των επενδυτικών σχεδίων μέσω της Τουρκίας και κυρίως του Turkish Stream αλλά και το «πάγωμα» της ουκρανικής οδού, που θα μετέφεραν φυσικό αέριο προς την Ευρώπη, αναζητά νέους ενεργειακούς διαδρόμους προς τις ευρωπαϊκές αγορές, γεγονός που αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας.

Τα ζητήματα αυτά εξάλλου μπήκαν στο μικροσκόπιο της συνάντησης που είχε μέσα στην εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αντιπρόεδρο της Ρωσίας, Σεργκέι Πριχόντκο.


0 σχόλια