Μπραντάδα Μπακαλιάρου του Άκη Πετρετζίκη


Ο Άκης Πετρετζίκης μας μαθαίνει να φτιάχνουμε μπραντάδα μπακαλιάρου, μια εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Συστατικά:

500 γρ. μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος
1 - 2 πατάτες
1 - 2 μικρές σελινόριζες
3 σκελίδες σκόρδο
2 δάφνες
1/3 κούπα ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι 

πιπέρι
μυρωδικά

Μέθοδος Εκτέλεσης:

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο. Τον βάζουμε σε ένα μπολ με 2 λίτρα νερό και τον αφήνουμε για 2 ημερές. Μέσα στη μέρα αλλάζουμε μία φορά το νερό με καινούριο. Και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία την επόμενη άρα συνολικά θα γίνει αλλαγή 3 φορές.
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους 3x3εκ. Τις σελινόριζες αφού καθαρίσουμε πρώτα τη φλούδα τους τις κόβουμε και αυτές με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι με προσοχή σε κομμάτια 2x3 εκ.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό τις πατάτες, τις σελινόριζες, τον μπακαλιάρο και τις δάφνες να βράσουν.
Τέλος αφαιρούμε τις δάφνες τα σουρώνουμε και χτυπάμε στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά.




0 σχόλια