Αποχώρησαν και τα τελευταία τρακτέρ από τα μπλόκα της Ηλείας


Αποχώρησαν όλα τα τρακτέρ από τα μπλόκα στην Ηλεία, όπως συνέβη γενικότερα σε όλες τις περιοχές της χώρας. Το βράδυ της Κυριακής έφυγαν και τα τελευταία τρακτέρ από το Κουρτέσι, όπως και το πρωί της Δευτέρας από τον κόμβο Αγ. Γεωργίου στον Πύργο. Οι αγρότες παραμένουν σε επαγρύπνηση για νέες κινητοποιήσεις σε άλλη μορφή. Για αρχή αναμένεται να μεταβούν και πάλι στην Αθήνα, την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει το ilialive, στο μπλόκο του Κουρτεσίου και σε επαφή με τους αγρότες του νομού Ηλείας πέραν τις ετοιμότητας που υπάρχει για νέες κινητοποιήσεις, γίνεται προετοιμασία για την καλύτερη συσπείρωση των αγροτών, ώστε να είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα. Έτσι στοχεύουν στη δημιουργία ενός Πρότυπου Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου, με πρόσωπα αποστασιοποιηθέντα από τα πολιτικά κόμματα που σκοπό θα έχουν την προστασία των δικαιωμάτων των αγροτών, τη μείωση του κόστους παραγωγής και την καλύτερη μεταπώληση των προϊόντων τους.

Όπως τόνισαν αγρότες από το μπλόκο του Κουρτεσίου, ένα από τα κέρδη των κινητοποιήσεων που θα φανεί στο μέλλον είναι η επαφή που δημιούργησαν με αγρότες από όλη την Ελλάδα αλλά και η ενιαία γραμμή που χαράσσουν στις διεκδικήσεις τους.

Το μπλόκο του Αγ. Γεωργίου εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση που αναφέρεται στο μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.


0 σχόλια