Από 1η Μαρτίου η ελεγχόμενη στάθμευση στο Αγρίνιο - Χρήσιμες πληροφορίες


Από την Τρίτη, 1η Μαρτίου 2016, επαναλειτουργεί η ελεγχόμενη στάθμευση στο Αγρίνιο. Κύριος στόχος του μέτρου ελεγχόμενης στάθμευσης είναι η αύξηση του δείκτη εναλλαγής στάθμευσης, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι οδηγοί.

Συνεπώς, επιτρέπεται στον οδηγό να σταθμεύει το όχημα του για μέγιστο χρονικό διάστημα έως 2 ώρες. Οι θέσεις που ανήκουν στο σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης e-asyPARK φέρουν οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση και χαρακτηρίζονται από ένα μοναδικό, για κάθε θέση, 6ψήφιο αριθμό που βρίσκεται στο κράσπεδο του πεζοδρομίου.


-Ωράριο και τέλος στάθμευσης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου έχει ορίσει το ωράριο λειτουργίας του συστήματος, το οποίο είναι το εξής: για τις καθημερινές (Δευτέρα-Παρασκευή) από τις 08:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00 και για το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 14:00. Κυριακές η στάθμευση είναι ελεύθερη χωρίς τη καταβολή τέλους στάθμευσης.

Επιτρέπεται ελεύθερα και χωρίς τέλος, κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου και χωρίς χρονικό περιορισμό, η στάθμευση οχημάτων ΑMEΑ, εφόσον αυτά φέρουν την Ευρωπαϊκή Κάρτα ΑμεΑ.

Επιτρέπεται ελεύθερα και χωρίς τέλος η στάθμευση των 2τρόχων όλο το 24ωρο μόνο στις ειδικές για 2τροχα θέσεις, οι οποίες σημαίνονται κατάλληλα. Απαγορεύεται να σταθμεύουν εντός των θέσεων του ΣΕΣ.

Επί των οδών του ΣΕΣ, καθορίζονται και σημαίνονται θέσεις φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων. Στις ειδικές θέσεις φορτοεκφόρτωσης απαγορεύεται η στάθμευση οποιαδήποτε άλλης κατηγορίας οχημάτων.

Διάρκεια

στάθμευσης                               Τέλος στάθμευσης

Πληρωμή χωρίς κινητό                Πληρωμή με κινητό

2 ώρες                             1 ευρώ                                   0,80 ευρώ

1 ώρα                              0,50 ευρώ                                0,40 ευρώ


Μόνιμοι κάτοικοι

Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων των οποίων η κατοικία βρίσκεται εντός του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ), επιτρέπεται στάθμευση απεριόριστη και καθ’ όλες τις ώρες λειτουργίας του ΣΕΣ σε όλες τις θέσεις του ΣΕΣ χρησιμοποιώντας τις ειδικές άδειες στάθμευσης μονίμων κατοίκων. Θα χορηγείται αποκλειστικά μια άδεια ανά οικογένεια. Κάθε άδεια αντιστοιχεί αποκλειστικά σε ένα όχημα. Δεν δικαιούνται την άδεια αυτή οι οικογένειες οι οποίες διαθέτουν θέση στάθμευσης σε γκαράζ. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εφοδιαστούν με την ειδική άδεια στάθμευσης μονίμου κατοίκου, η οποία θα χορηγείται από το Δήμο με ένα αντίτιμο, το οποίο καθορίζεται σε 20€ ανά 6μηνο ή 40€ ανά 12μηνο.


Με την άδεια μονίμου κατοίκου, οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα σε οποιαδήποτε θέση του τομέα της περιοχής ελεγχόμενης στάθμευσης, στον οποίο ανήκει η κατοικία τους.


Η άδεια θα χορηγείται κατόπιν αιτήσεως. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

• Τίτλος κυριότητας οικίας ή μισθωτήριο συμβόλαιο (θεωρημένο από Δ.Ο.Υ.), που να μην περιλαμβάνει θέση στάθμευσης,

• Τελευταίος λογαριασμός ΔΕΗ,

• Άδεια κυκλοφορίας οχήματος,

• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κατά περίπτωση,

• Φωτοαντίγραφο φορολογικής δήλωσης κατά περίπτωση,

• Φωτοαντίγραφο Ε9 κατά περίπτωση,

• Αυτοψία (όπου απαιτείται).


* Για τους μόνιμους κατοίκους, που είχαν πληρώσει τις ειδικές κάρτες και η δημοτική αστυνομία καταργήθηκε, θα τους δοθεί, με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου κ.Γεώργιου Παπαναστασίου, κάρτα (δωρέαν) έως τον Ιούνιο 2016.


Κάρτες Στάθμευσης e-asyPARK

Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης e-asyPARK προσφέρει 2 εναλλακτικούς τρόπους χρήσης:

1.Με κάρτες στάθμευσης (0,50€ την ώρα)

Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο, μπορείτε να προμηθευτείτε από το πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο σημείο πώλησης μία ή περισσότερες, των 0,50€ (μια ώρα), Κάρτες Στάθμευσης.

Ξύστε τα τετραγωνάκια που αντιστοιχούν στην ημερομηνία και ώρα έναρξης της στάθμευσης του οχήματος σας και τοποθετήσετε την κάρτα σε εμφανές σημείο στο παρμπρίζ του οχήματος.

2.Με το κινητό τηλέφωνο (Κάρτα των 10€ αντιστοιχει σε 1500 λεπτά)

Το e-asyPARK δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να εκμεταλλευτούν τη συσκευή του κινητού τους τηλεφώνου και να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης επωφελούμενοι των πλεονεκτημάτων που ακολουθούν:

• Φθηνότερο τέλος στάθμευσης,

• Χρέωση ανά λεπτό στάθμευσης,

• Δεν απαιτείται τοποθέτηση κάρτας στο όχημά σας.

• Άμεση και εύκολη διαδικασία δέσμευσης και αποδέσμευσης θέσης


Η στάθμευση με κινητό τηλέφωνο γίνεται αφού προμηθευτείτε κάρτα στάθμευσης των 10€ (αντιστοιχεισε1500λεπτά) και καλέσετε το 2611180580 (Αστική χρέωση) ως εξής:


1.Για αρχική εγγραφή και καταχώρηση της κάρτας σας, αφού σταθμεύσετε

• Καλείτε το 2611180580 και με σχετικό μήνυμα σας ζητείται να πληκτρολογήσετε τον 5ψήφιο αριθμό της κάρτας και έπειτα,

• Να πληκτρολογήσετε την θέση στάθμευσης και η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε.


2.Πριν αποχωρήσετε , καλέστε απλώς το 2611180580

Σχετικό μήνυμα σας ενημερώνει ότι η χρέωση στάθμευσης έληξε.


3.Την επόμενη φορά που θα σταθμεύσετε χρησιμοποιώντας το ίδιο κινητό τηλέφωνο καλέστε το 2611180580 και μετά από σχετικό μήνυμα, πληκτρολογείτε την θέση στάθμευσης.


ΛΙΣΤΑ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΡΤΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ


ΣΤΡΑΒΟΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ(ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ)-ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ & Σ. ΤΣΙΚΝΙΑ


ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΦΩΤΟΤΥΠΕΙΟ)- ΚΑΖΑΝΤΖΗ 27ΚΑΛΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ(ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ) -ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ 4ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ(ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ) -ΠΛ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Π. ΜΠΟΥΤΟΠΟΥΛΟΥ -Η. ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ & ΣΙΑ (ΚΑΠΝΟΠΩΛΕΙΟ)Ο.Ε.-ΗΛ. ΗΛΙΟΥ 1ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΨΙΛΙΚΑ )-ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ & ΣΠ. ΤΣΙΚΝΙΑΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-ΜΑΜΑΣΟΥΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-(ΦΩΤΟΤΥΠΕΙΟ )-ΚΑΖΑΝΤΖΗ 25ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ(ΒΙΒΛΙΑ- ΧΑΡΤΙΚΑ- ΔΩΡΑ)-ΒΟΤΣΗ 3ΣΑΡΑΚΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ)- ΔΑΓΚΛΗ 23ΤΣΙΑΒΙΚΟΥ ΕΛΛΗ (ΨΙΛΙΚΑ)-ΔΑΓΚΛΗ 7ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ) ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ 7ΑΡΜΠΟΥΝΙΩΤΗ ΑΝΝΑ( ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ )-Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 8 & ΜΑΚΡΗΑΡΓΥΡΟΥ ΑΝΝΑ(ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ)- ΠΛ. ΕΙΡΗΝΗΣΚΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ - ΨΙΛΙΚΑ )-ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ 32ΓΑΝΤΖΟΥΔΗΔΗΜΗΤΡΑ(ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ)-ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ 26ΦΑΒΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ)- ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ 16

ΚΑΒΑΛΛΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ)- ΚΑΡΑΠΑΝΕΙΚΑΣΤΑΣΙΝΟΣ ΦΩΤΙΟΣ(ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ)-ΠΛ.28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ(ΚΑΦΕΝΕΙΟ)-ΑΦΟΙΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 13-15ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΨΙΛΙΚΑ)- ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 2-4ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ)-ΣΤΑΙΚΟΥ 60ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΒΙΓΓΟΣ(ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ)-ΜΠΑΙΜΠΑ 19ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ (ΥΛΙΚΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ)-ΓΡΙΒΑ 1ΜΑΝΤΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ)- ΓΡΙΒΑ 31ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΒΛΑΣΗΣ(ΠΑΝΕΣ ΧΑΡΤΙΚΑ )-ΓΡΙΒΑ 17


0 σχόλια