Βενεζουέλα: Η κρίση φέρνει αύξηση 6.000% στην τιμή της βενζίνης

Στην πρώτη αύξηση της τιμής της βενζίνης μετά από 20 χρόνια προχώρησε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο προκειμένου...


Στην πρώτη αύξηση της τιμής της βενζίνης μετά από 20 χρόνια προχώρησε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Η αύξηση μάλιστα ήταν αρκούντως εντυπωσιακή καθώς είναι της τάξης του 6.000%! Συγκεκριμένα από τα 0,097 μπολιβάρ, η τιμή του λίτρου της βενζίνης των 95 οκτανίων θα φτάσει τα 6 μπολιβάρ. Μικρότερη (sic), 1.300%, θα είναι η αύξηση για τη βενζίνη των 91 οκτανίων, σύμφωνα με το protothema.

Παράλληλα ο Μαδούρο ανακοίνωσε υποτίμηση του νομίσματος καθώς πλέον η ισοτιμία του μπολιβάρ με το δολάριο θα φτάσει στο 10 προς 1 έναντι του 6,3 προς 1 που ίσχυε μέχρι πρόσφατα.

«Είναι ένα απαραίτητο μέτρο για να ισορροπήσουμε τα πράγματα. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη γι' αυτό» είπε μεταξύ άλλων στο πεντάωρης διάρκειας διάγγελμά του για την αναγγελία των μέτρων τα οποία προέρχονται από μια σοσιαλιστική κυβέρνηση στη «γραμμή» της ελεύθερης αγοράς που ζητούσαν οι αναλυτές.

Ο Μαδούρο υποστήριξε ότι οι αυξημένες τιμές των καυσίμων θα στηρίξουν τα προγράμμα στέγασης, εκπαίδευσης και υγείας.

Την προηγούμενη φορά, πάντως, που επιχειρήθηκε αύξηση της τιμής της βενζίνης στη Βενεζουέλα ξέσπασε ένα τεράστιο κύμα βίαιων διαδηλώσεων με εκατοντάδες νεκρούς.

Για να «χρυσώσει» το χάπι ο Μαδούρο ανακοίνωσε, επίσης, και αύξηση 20% στους χαμηλότατους μισθούς από την 1η Μαρτίου.


Related

ΚΟΣΜΟΣ 5807659345338094319

Follow Us

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

"Κουνήθηκε" η Πάτρα - Σεισμός 4,6 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Πάτρα, το βράδυ του Σαββάτου, στις 23:04. Σύμφωνα με την πρώτη εκ...

PosoKostizei?

LIFE

ΕΛΛΑΔΑ

#ATAKA

#ATAKA

LIKE ON FACEBOOK!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ

item