Οι αγγρότες κλείνουν δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια


Σε νέους εικοσιτετράωρους αποκλεισμούς προσανατολίζονται να προχωρήσουν οι αγρότες.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το agronews, το Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγροτών και Κτηνοτρόφων, αποφάσισε να προχωρήσει σε εικοσιτετράωρο αποκλεισμό του οδικού δικτύου, των λιμανιών, των αεροδρομίων αλλά και των μεθοριακών σταθμών της χώρας από το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου έως και τις 12 μ.μ. της Κυριακής, παραμένοντας στην αρχική του θέση πως για να μπει σε διαδικασία διαλόγου με τον πρωθυπουργό, θα πρέπει να αποσυρθούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό και η συζήτηση να αρχίσει από μηδενική βάση.

Οι αποφάσεις, που προβλέπουν, επίσης, πολύωρους, πλέον, αποκλεισμούς στην κίνηση οχημάτων, όπου είναι στημένα μπλόκα αγροτών, λήφθηκαν σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Κατερίνη Πιερίας, με συμμετοχή εκπροσώπων από 65 μπλόκα της χώρας και όπως αναφέρεται το κλίμα ήταν ενωτικό και κινήθηκε στη γραμμή των αποφάσεων της σύσκεψης της Σίνδου.

Με δεδομένη δε, την πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου η χθεσινή σύσκεψη της Κατερίνης αποφάσισε ακόμη πως τα μπλόκα στις εθνικές οδούς, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα τελωνεία, θα παραμείνουν ανοικτά, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση όλων όσοι θέλουν να μετάσχουν στα συλλαλητήρια και πρωτίστως οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, οι οποίοι θα δώσουν το δικό τους «παρών» στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Τέλος, στο πλαίσιο της προσπάθειας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, για πλήρη ενοποίηση και ενιαία κατεύθυνση των αγώνα όλων των μπλόκων, συστάθηκε και μια 10μελής επιτροπή, η οποία θα εκπροσωπήσει το Πανελλαδικό Συντονιστικών Αγροτών και Κτηνοτρόφων στη συνάντηση της Νίκαιας, της 7ης Φεβρουαρίου, αλλά και όπου αλλού χρειαστεί ανάγκη να παραστεί.

Στη συνάντηση της Κατερίνης, πάντως, παρότι προσκλήθηκαν δεν παρέστησαν εκπρόσωποι από τα μπλόκα της Νίκαιας, των Τεμπών και του Προμαχώνα.


0 σχόλια