Ο Isis κυκλοφορεί νέο βίντεο εκτέλεσης και προειδοποιεί τη Βρετανία για την Ημέρα της Κρίσεως


Με προπαγανδιστικά πλάνα τα οποία πιστεύεται πως έχουν ληφθεί από μέσα μαζικής ενημέρωσης των μαχητών στην επαρχία Νινευή, στο Ιράκ, ένας γαλλόφωνος μαχητής του Isis χαιρετά τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ευρώπη και υπόσχεται πως θα έρθουν νέες, πιθανότερα στην Ισπανία.

Όπως αναφέρει ο Independent, το βίντεο δείχνει τον μακρυμάλλη, προφανώς Γάλλο μαχητή και τέσσερις ακόμα, καθένας από τους οποίους πυροβολεί έναν κρατούμενο στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Οι εκτελέσεις λαμβάνουν χώρα στα ερείπια ενός κτιρίου που καταστράφηκε από τις αεροπορικές επιδρομές.

Ο Isis προειδοποίησε στην τελευταία έκδοση του ενημερωτικού δελτίου της αραβικής αλ-Naba, για νέες επιθέσεις στη Βρετανία οι οποίες θα «μετατρέψουν τα μαλλιά των μικρών παιδιών σε λευκά", σύμφωνα με την μετάφραση της ιστοσελίδας Intel.

Αυτό έχει ερμηνευθεί ως μια αποκαλυπτική προφητεία, μέρος του αφηγήματος του Isis, Ημέρα της Κρίσεως, το οποίο υποστηρίζει πως το τέλος του κόσμου θα έρθει με μια τελική μάχη μεταξύ αυτού και του υπόλοιπου κόσμου.

Λέγοντας ότι οι επιθέσεις του Παρισιού στις οποίες σκοτώθηκαν 130 άτομα στις 13 Νοεμβρίου «δεν ήταν το τελευταίο μήνυμα που οι στρατιώτες του Χαλιφάτου υπέγραψαν με αίμα", η ομάδα υποστηρίζει πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποστεί τη "μερίδα του λέοντος" των επιθέσεων στην Ευρώπη στο μέλλον.

Γάλλοι αξιωματούχοι θα αναλύσουν το νέο βίντεο σε μια προσπάθεια να προσδιορίσουν τον μασκοφόρο μαχητή, του οποίου η ομιλία περιλαμβάνει συγκεκριμένες απειλές προς το Τολέδο και την Κόρδοβα και προειδοποιεί την Ισπανία πως θα «πληρώσει ακριβά" για τον τερματισμό μουσουλμανικής κυριαρχίας της Ανδαλουσίας τον 15ο αιώνα.

Σύ,φωνα με εκτιμήσεις του περασμένου έτους, πάνω από 1.500 Γάλλοι υπήκοοι έχουν ταξιδέψει για να ενταχθούν στην τρομοκρατική ομάδα, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 220 γυναίκες.


0 σχόλια