Η Google καταργεί το Picasa


Την παύση λειτουργίας της πρώτης της υπηρεσία για την οργάνωση και το διαμοιρασμό φωτογραφιών, ανακοίνωσε η Google.

Ο λόγος για το γνωστό μας Picasa, το οποίο πλέον έχει ημερομηνία λήξης. Όπως λέει η ίδια η Google, ο λόγος που θα προχωρήσει σε αυτή την ενέργια είναι η επικέντρωση των προσπαθειών της σε μία υπηρεσία. Αυτή τη στιγμή η Google διαθέτει το Google Photos και το Picasa.

Έτσι, από τον Μάιο 2016 η Google θα διαθέτει έναν χώρο στο Google Photos για να βλέπουν οι χρήστες τις φωτογραφίες τους από το Picasa, ενώ θα υπάρχει και ένας ανεξάρτητος για τα Picasa web albums.

To support για το Picasa στο desktop θα σταματήσει στις 15 Μαρτίου 2016.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο επίσημο blog, «μετά από πολλή σκέψη, αποφασίσαμε να αποσύρουμε από την υπηρεσία το Picasa μέσα στους επόμενους μήνες, για να επικεντρωθούμε πλήρως σε μία και μόνη φωτογραφική υπηρεσία, το Google Photos. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πολύ καλύτερη εμπειρία, επικεντρώνοντας στη μια υπηρεσία που παρέχει περισσότερη λειτουργικότητα και δουλεύει τόσο σε mobile όσο και σε desktop, αντί να χωρίζουμε τις προσπάθειές μας σε δύο διαφορετικά προϊόντα».

Όσον αφορά στους χρήστες του, η Google διαβεβαιώνει πως όσοι έχουν φωτογραφίες και βίντεο σε ένα Picasa Webl Album, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές μέσω του Google Photos, όπου και θα μεταφερθούν. Ωστόσο, για όσους δεν επιθυμούν τα...πολλά πολλά με το Google Photos, η εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου χώρου στον οποίο θα μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση στο υλικό του από τα Picasa Web Albums.

Σε κάθε περίπτωση, η Google τονίζει ότι τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει άμεσα: Η ημερομηνία που ανακοινώθηκε είναι η 1η Μαΐου. Από εκεί και πέρα, η Google θα παύσει να υποστηρίζει την desktop εφαρμογή του Picasa, η οποία όμως θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως σήμερα. «Δεν θα την εξελίξουμε περαιτέρω, και δεν θα υπάρξουν μελλοντικά updates» αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.


0 σχόλια