Έτσι είναι σήμερα ο Γιάννης Καστάνης, ο διευθυντής νοσοκομείου με τη Ferrari που δεν ήταν... γιατρός!


Ο 58χρονος Γιάννης Καστάνης που επί 13 ολόκληρα χρόνια διατελούσε ανενόχλητος διευθυντής Γενικής Ιατρικής, έχοντας πλαστό πτυχίο οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16-02-2016) στον Εισαγγελέα Χαλκίδας.

Εκδόθηκε από τους Αμερικανούς στην Ελλάδα ο "μαϊμού" γιατρός με την Ferrari που πέρασε από την Πάτρα και τον "Άγιο Ανδρέα"

Ο 58χρονος μαϊμού γιατρός, εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, ενώ ζήτησε και πήρε προθεσμία 24 ωρών για να απολογηθεί και έτσι εντός της ημέρας, θα οδηγηθεί στον ανακριτή Χαλκίδας.

Ο Γιάννης Καστάνης παραδόθηκε από τις Αρχές των Η.Π.Α. στις αντίστοιχες ελληνικές Αρχές και το μεσημέρι της Δευτέρας (15-02-2016) μεταφέρθηκε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 21 μηνών. Όταν έφτασε στο δικαστικό μέγαρο Χαλκίδας, οι φωτογραφικές μηχανές και τα κινητά τηλέφωνα πήραν φωτιά...Υπενθυμίζεται ότι επί 13 ολόκληρα χρόνια ο Ιωάννης Καστάνης διατελούσε «ανενόχλητος» διευθυντής Γενικής Ιατρικής, έχοντας πλαστό πτυχίο. Οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο της Ρώμης ''La Sapienza'', τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, και πιο συγκεκριμένα στον τότε γενικό διευθυντή Υπηρεσιών Υγείας Πέτρο Μπακόπουλο, ήταν πλαστοί.

Η απόφαση του διορισμού του γιατρού – μαϊμού στη συγκεκριμένη θέση δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000, έχοντας λάβει την έγκριση της τότε γενικής γραμματέας Ιωάννας Πανοπούλου (η οποία ασκούσε τα καθήκοντά της στο υπουργείο Υγείας από τις 2 Απριλίου 1996 μέχρι τις 25 Μαΐου 2000, επί υπουργίας του Λάμπρου Παπαδήμα).

Η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Ιωάννης Καστάνης αποκτά από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης του επαγγέλματος. Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν. Κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Η περίεργη αυτή υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας. Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν καταπέλτης. Με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες...
eviazoom - newsit

0 σχόλια