Δυτική Ελλάδα: 24ωρος αποκλεισμός στην Αντιρρίου-Ιωαννίνων το Σαββατοκύριακο - Πότε oι αγρότες θα κλείσουν σήμερα τους δρόμους


Εντείνει τις κινητοποιήσεις του το μπλόκο των αγροτών στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας. Κατά τη χθεσινή συνέλευση αποφασίστηκε κλιμάκωση του αγώνα.Μετά από εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής, ομόφωνα αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας από τον Κόμβο Κεφαλόβρυσου και κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ Μεσολογγίου, την Παρασκευή 05/02 και ώρα 10:30.

Αποκλεισμός του Κόμβου την Παρασκευή 05/02 από 17:00 έως 22:00

24ωρος αποκλεισμός του κόμβου κεφαλόβρυσου από το Σάββατο 06/02 ώρα 12:00 έως την Κυριακή 07/02 και ώρα 12:00.

Στην Αχαΐα οι αγρότες αναμένεται να κλείσουν τη ΝΕΟ Πατρών - Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαΐας από τις 6 το απόγευμα, έως τις 10 το βράδυ.Μάλιστα σήμερα αναμένεται να σχεδιάσουν τις περαιτέρω κινήσεις του και υπάρχουν σκέψεις για μπλόκα και σε άλλα σημεία του νομού.

Οι αγρότες που κάνουν μπλόκο στη ΝΕΟ Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των βενζινάδικων Αιγίου συνήθως προχωρούν σε αποκλεισμό από τις 7 το απόγευμα, έως τις 10 το βράδυ.

Μπλόκα υπάρχουν και στην Ηλεία στον Μαραθιά και στο Κουρτέσι, επίσης στην Περιφερειακή της Ναυπάκτου, αλλά και στο Ευηνοχώρι.

Tαλαιπωρία περιμένει όσους κινούνται από και προς την Αθήνα και άλλες περιοχές, καθώς κλειστή παραμένει η Εθνική η Εθνική στο ύψος του Ισθμού.

Το βράδυ της Πέμπτης άνοιξαν οι αγρότες την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στον Ισθμό και επιτρέπεται η διέλευση των ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων.Τα φορτηγά δεν περνούν και παραμένουν στην άκρη του δρόμου, ενώ η κυκλοφορία πλέον στην Αθηνών - Κορίνθου διεξάγεται μέσω μικρής παράκαμψης, από τον Ισθμό στο Καλαμάκι και ως την είσοδο των Αγίων Θεοδώρων όπου επανακάμπτουν στην νέα εθνική οδό.

Επίσης, νέο 12ωρο αποκλεισμό των Τεμπών, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή οι αγρότες του μπλόκου, όπως αποφάσισαν το βράδυ της Πέμπτης.


0 σχόλια