Ισχυρός σεισμός 7 ρίχτερ στη Ρωσία


Iσχυρός σεισμός 7,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Ανατολική Ρωσία το πρωί του Σαββάτου. Οι αρχές ΗΠΑ και Ρωσίας, δήλωσαν πως δεν υπήρξαν αναφορές για τυχόν θύματα.

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 0325 GMT, σε βάθος 160 χιλιιομέτρων (100 μίλια), στην ορεινή περιοχή Κράι Καμτσάτκα στην ανατολική ακτή της Ρωσίας.

Το τοπικό υποκατάστημα του Υπουργείου για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης της Ρωσίας δήλωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται βορειοδυτικά της περιφερειακής πρωτεύουσας Πετροπαβλόφσκ Καμτσάτσκι.

"Το επίκεντρο εντοπίστηκε στην περιοχή της Yelizovo, 84 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Yelizovo και 87 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πετροπαβλόφσκ Καμτσάτσκι», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Οι κάτοικοι των περιοχών αισθάνθηκαν τον τρόμο στο μέγεθος των 5.0", ανέφερε, προσθέτοντας: "Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες λένε ότι ο σεισμός δεν προκάλεσε ζημιές ή θύματα".

Η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της μετά την πρώτη δόνηση ακολούθησε λεπτά αργότερα ένας μετασεισμός 5,2 Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε μια περιοχή κοντά στο "Δαχτυλίδι της Φωτιάς", ένα τόξο ρηγμάτων που περικλείουν τον Ειρηνικό Ωκεανό, και που είναι επιρρεπές σε συχνούς σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι.

0 σχόλια