Croque Monsieur, μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Δείτε τη συνταγή για Croque Monsieur από τον Άκη Πετρετζίκη (akispetretzikis.gr) Συστατικά Για τη μπεσαμέλ 40 γρ. βούτυρο 60 γρ. ...


Δείτε τη συνταγή για Croque Monsieur από τον Άκη Πετρετζίκη (akispetretzikis.gr)

Συστατικά

Για τη μπεσαμέλ

40 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι
300 ml γάλα 3,5% λιπαρά
1 φύλλο δάφνης
πιπέρι
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το croque monsieur

3 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φρατζόλα ψωμί χωριάτικο
3 κ.σ. μουστάρδα Dijon
3 φέτες ζαμπόν
300 γρ. τριμμένη γραβιέρα
30-40 γρ. βούτυρο


Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μπεσαμέλ

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και ελαφρά ανακατεύουμε με το σύρμα μας. Προσθέτουμε και το φύλλο δάφνης για να αρωματίσουμε τη μπεσαμέλ.
Προσθέτουμε και το αλεύρι, ανακατεύουμε και σιγά σιγά σε 3 δόσεις προσθέτουμε το γάλα μας, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Μόλις απορροφηθούν τα ¾ γάλακτος, ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.
Αφού ανακατέψουμε καλά, αφαιρούμε τη δάφνη, προσθέτουμε πιπέρι, βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και την παρμεζάνα μας και ανακατεύουμε συνεχώς, αφήνοντας 1 χούφτα για το τελείωμα.

​Για το croque monsieur

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Παίρνουμε το φρέσκο (ή το μπαγιάτικο ψωμί μας) και το κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Κόβουμε και την κορυφή του ψωμιού για να δημιουργήσουμε μια βάση για τη μπεσαμέλ μας.
Αλείφουμε τη 1 φέτα ψωμιού με την πικάντικη μουστάρδα.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο θυμαράκι (ή όποιο άλλο μυρωδικό θέλουμε), το ζαμπόν σε φέτες, τη γραβιέρα από πάνω και λίγο βούτυρο σε κομμάτια.
Πατάμε καλά την άλλη φέτα από πάνω και προσθέτουμε τέλος λίγο ακόμα βούτυρο από πάνω σε κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε το croque monsieur σε ταψί μα λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
Μετά από 10 λεπτά και όσο είναι ακόμα ζεστή η μπεσαμέλ, ρίχνουμε τη μισή από πάνω και την απλώνουμε πάνω στο ψωμάκι μας και τη μισή μέσα όπως γίνεται παραδοσιακά το Croque Monsieur.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω και ψήνουμε για πάλι για 15 – 17 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η μπεσαμέλ.


Χρόνος Εκτέλεσης :30 λεπτά
Μερίδα/ες: 4


Related

XESPAO ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ 8023701526158158598

Follow Us

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

"Κουνήθηκε" η Πάτρα - Σεισμός 4,6 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Πάτρα, το βράδυ του Σαββάτου, στις 23:04. Σύμφωνα με την πρώτη εκ...

PosoKostizei?

LIFE

ΕΛΛΑΔΑ

#ATAKA

#ATAKA

LIKE ON FACEBOOK!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ

item