Βροχή στην Πάτρα από το απόγευμα και μέχρι το Σάββατο - Αναλυτική πρόγνωση


Κέντρο χαμηλών πιέσεων βρίσκεται σχεδόν στάσιμο και θα στροβιλίζεται στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης τις ερχόμενες 3 ημέρες. Κατά τον στροβιλισμό του αυτόν,στο νότιο τμήμα του θα δημιουργούνται βαρομετρικά χαμηλά τα οποία θα επηρεάζουν με μέτωπα κακοκαιρίας την δυτική, την κεντρική και την βόρεια Ελλάδα, αρχής γενομένης από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Παράλληλα με την στροφή των ανέμων σε νοτιάδες η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο,η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στις περιοχές όπου δεν θα εκδηλωθούν φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά, μέρα με μέρα για την Δυτική Ελλάδα αναμένουμε τα εξής:

Πέμπτη: Η ημέρα θα ξεκινήσει με κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένη συννεφιά. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι αυτή θα πυκνώνει ολοένα και περισσότερο. Έτσι, από το απόγευμα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές στο νότιο και κεντρικό Ιόνιο, την Δυτική Πελοπόννησο και την Δυτική Στερεά. Μέχρι το τέλος της ημέρας αυτές θα έχουν επεκταθεί και στο υπόλοιπο Ιόνιο αλλά και στην Ήπειρο. Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του θα φθάσει τους 20-21oC ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις γύρω στα 4-5bf στο Ιόνιο πέλαγος.

Παρασκευή: Η ημέρα κυλήσει με κατά περιόδους βροχές αλλά και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της σχεδόν σε όλη την Δυτική Ελλάδα. Ο υδράργυρος δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή με την ψύχρα να είναι αρκετά έντονη την ώρα εκδήλωσης των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο γύρω στα 4-5bf.

Το Σάββατο θα ξεκινήσει με ιδιαίτερο άστατο καιρό στο σύνολο της Δυτικής χώρας με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένονται να είναι περισσότερα στο πρώτο μισό της ημέρας, ενώ από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, με τους ανέμους να παραμένουν νότιοι, ενώ η ένταση τους δε θα διαφέρει από αυτή των προηγούμενων ημερών.

Η Κυριακή αναμένεται να κυλήσει με βελτιωμένο καιρό, καθώς το χαμηλό που αναφέρθηκε αρχικά θα αρχίσει να κινείται βορειοανατολικά και να εκφυλίζεται με την όποια δραστηριότητά του να παύει.

Να σημειωθεί ότι σε τοπικό επίπεδο τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα και να συνοδεύονται από αξιόλογη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Όσον αφορά την Πάτρα:

την Πέμπτη η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά κατά περιόδους λίγο πιο πυκνή. Προς το μεσημέρι αυτή θα πυκνώσει ακόμη περισσότερο, ενώ αυξημένη παρουσιάζεται η πιθανότητα στην πόλη για κάποια φαινόμενα κατά τις απογευματινές και τις βραδυνές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-21oC ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις.

Η Παρασκευή θα κυλήσει με ιδιαίτερο άστατο καιρό στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή σχεδόν στο σύνολό της με βροχές μέτριας έως ισχυρής έντασης, ενώ αυξημένη παρουσιάζεται η πιθανότητα για καταιγίδα κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Ο υδράργυρος από 17-21oC, ενώ οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων γύρω στα 4 και στον Πατραϊκό 5bf.

Το Σάββατο θα κυλήσει και αυτό με άστατο καιρό όχι όμως στο σύνολό του. Ο κύριος όγκος των φαινομένων θα εντοπίζεται μέχρι τις μεσημβρινές ώρες καθώς από το απόγευμα και μετά αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 18-22oC.Οι νοτιάδες θα πνέουν με εντάσεις γύρω στα 3-4bf.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 23-24oC.

Η τάση του καιρού μας δείχνει προς στιγμήν, ότι μετά την βελτίωση αυτή του καιρού ότι το τελευταίο πενθήμερο του μήνα 26-31 θα κυλήσει με βροχερό καιρό σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Είναι νωρίς όμως για περαιτέρω λεπτομέρειες καθώς με την πάροδο των ημερών το ποσοστό προγνωσιμότητας μειώνεται.

Ας το κρατήσουμε προς ώρας σαν μια πιθανότητα στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

Νεότερα στοιχεία γι αυτήν την εξέλιξη την ερχόμενη εβδομάδα.

Επιμέλεια πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης

0 σχόλια