Το πόρισμα για τον Μπεν: Σκοτώθηκε την ημέρα της εξαφάνισής του


Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες αξιωματικοί από την Βρετανία και την Ελλάδα συμμετείχαν σε μια γιγαντιαία επιχείρηση στην Κω που προσπάθησε να δώσει απαντήσεις στην υπόθεση του Μπεν, του μικρού αγοριού που το 1991 και ενώ έκανε διακοπές στο νησί, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Χθες, έπειτα από 21 μέρες, το κλιμάκιο των ερευνητών αποφάσισε να βάλει τέλος στην έρευνα και αποχώρησε χωρίς κάποιο αξιόλογο εύρημα.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής των ερευνών και επιθεωρητής της αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάιρ John Cousins δήλωσε πως κατά τη δική του επαγγελματική εκτίμηση, ο μικρός Μπεν σκοτώθηκε σε ατύχημα κοντά στο αγροτόσπιτο την ημέρα που εξαφανίστηκε, κοντά στο σημείο όπου τον είδαν για τελευταία φορά να παίζει ο παππούς και η γιαγιά του.

«Κατά την επαγγελματική μου εκτίμηση ο Μπεν έχασε τη ζωή του εξαιτίας ενός ατυχήματος που προκλήθηκε κοντά στο αγροτόσπιτο όπου εθεάθη να παίζει τελευταία φορά» δήλωσε ο Cousins.

Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε αντικείμενο που πιστεύεται ότι ανήκει στον μικρό Μπεν και το οποίο οι αρχές έδειξαν σε μέλη της οικογένειάς του, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες.

Οι ανασκαφικές έρευνες στην Κω ξεκίνησαν έπειτα από νέες πληροφορίες που ήρθαν στο φως, σύμφωνα με τις οποίες ο Μπεν σκοτώθηκε κατά λάθος από χωματουργικό μηχάνημα κατά τη διάρκεια εργασιών κοντά στο αγρόκτημα των παππούδων του. Ο θάνατος του χειριστή του μηχανήματος Kωνσταντίνου Μπάρκα (πέρυσι από καρκίνο) οδήγησε στην εμφάνιση ενός νέου μάρτυρα.

Σύμφωνα με τον Cousins, τα γεγονότα που «προηγήθηκαν και ακολούθησαν» το θανατηφόρο ατύχημα είναι γνωστά στην αστυνομία.

«Το γεγονός ότι δεν είχαμε άμεσο αποτέλεσμα στη διάρκεια αυτής της επίσκεψης στην Κω δεν αποκλείει τα γεγονότα που γνωρίζουμε ότι συνέβησαν» είπε και πρόσθεσε: «Η οικογένεια του Μπεν έχει ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια για την αλληλουχία των γεγονότων που έλαβαν χώρα καθώς και για τις διάφορες υποθέσεις που ήμασταν σε θέση να επιβεβαιώσουμε».

«Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια, τώρα που χρειάζονται χρόνο για να αποδεχτούν αυτό που έχει συμβεί. Έχουν την πλήρη συμπαράστασή μας», κατέληξε ο Cousins.

Με στοιχεία από Sky News και Mirror
Πηγή: lifo

0 σχόλια