Στο νεκροτομείο του Ρίου το προσφυγόπουλo που πνίγηκε στη Μυρσίνη - Παρέμβαση στην Ύπατη Αρμοστεία


Στο Νοσοκομείο του Ρίου για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής βρίσκεται η σορός του μικρού αγοριού από τη Συρία που βρήκε τον θάνατο στη Μυρσίνη Ηλείας, στον χώρο που φιλοξενούνται Σύριοι πρόσφυγες. Η πισίνα γέμισε με νερά βροχής και το παιδί έπεσε μέσα.

Όπως αναφέρει στο thebest o Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ η μητέρα του αγοριού που είναι ετοιμόγεννη είναι ενήμερη για το τραγικό συμβάν. Μάλιστα χθες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς αισθανόταν πόνους ενώ ο πατέρας του μικρού ισχυρίζεται ότι βοηθούσε τη γυναίκα του που δεν αισθανόταν καλά και γι΄αυτό ο μικρός ξέφυγε της προσοχής του.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος πριν το τραγικό συμβάν, γύρω στα 3/4 πριν, το παιδί είχε ξαναξεφύγει και όπως αναφέρει o Δήμαρχος Ανδραβίδας -Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ η ετοιμόγεννη μητέρα του γνωρίζει πια για τον θάνατο του παιδιού της ενώ χθες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πλέον θα γίνει παρέμβαση στην Ύπατη Αρμοστεία ώστε να ληφθούν κάποια μέτρα, όπως η τοποθέτηση περίφραξης γύρω από την πισίνα δεδομένου ότι στον χώρο υπάρχουν 100 παιδιά όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, ενώ γίνονται διαδικασίες για την ταφή του παιδιού, πιθανότατα θα γίνει στην Αθήνα.

Παλαιότερη ενημέρωση 08:45

Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες πνιγμού

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρηκε τραγικό θάνατο το 18 μηνών προσφυγόπουλο χθες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη ερευνούν οι αρχές.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παιδί έπεσε μέσα στη μικρή πισίνα που υπάρχει στον χώρο, η οποία είχε γεμίσει μετά την έντονη βροχή.

Τραγωδία στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη Ηλείας – Βρέθηκε νεκρό 2,5 ετών παιδί, στη πισίνα που είχε γεμίσει με βρόχινα νερά - Τι λέει ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Αμέσως, εθελοντές που βρίσκονταν μέσα στον χώρο φιλοξενίας προσπάθησαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια το αγοράκι διακομίστηκε στο Κ.Υ Γαστούνης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patris News, η μητέρα του άτυχου νηπίου, η οποία είναι ετοιμόγεννη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, κυρίως για προληπτικούς λόγους, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν πως η τραγική μητέρα δεν γνωρίζει ακόμη ότι το παιδί της είναι νεκρό.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Ναμπίλ - Ιωσήφ Μοράντ, από το πόρισμα της νεκροψίας - νεκροτομής, θα αποδειχθεί αν ο θάνατος του νηπίου οφείλεται σε πνιγμό ή σε κτύπημα από την πτώση.

Όσον αφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το παιδί μέσα στην πισίνα, η οποία είχε γεμίσει με νερό από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, ο δήμαρχος είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως κατά πάσα πιθανότητα ξέφυγε της προσοχής των γονιών του.

Αμέσως μετά, όπως πρόσθεσε ο Ναμπίλ - Ιωσήφ Μοράντ, εθελοντές προσπάθησαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στο νήπιο, ενώ στην συνέχεια διακομίστηκε στο Κ.Υ Γαστούνςη, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, λίγη ώρα μετά το τραγικό γεγονός υπήξε αναστάτωση στο κέντρο φιλοξενίας, αφού πρόσφυγες άρχισαν να διαμαρτύρονται για την έλλειψη μόνιμου γιατρού.

Ελευθερία Μακρυγένη

0 σχόλια