Μπιφτέκια γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Μπιφτέκια γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη (akispetretzikis.com) Συστατικά: 1 κρεμμύδι 1 πιπεριά 1 καρότο 1 κιλό κιμά γαλοπού...


Μπιφτέκια γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη (akispetretzikis.com)


Συστατικά:


  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά
  • 1 καρότο
  • 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι (και λίγο ακόμα)
  • 250 γραμμάρια ψωμί του τοστ
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο


Μέθοδος Εκτέλεσης:


  • Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ψωμί με τη σκελίδα σκόρδο, μια κουταλιά θυμάρι, την πάπρικα, το πιπέρι και τα κάνουμε ψίχουλα.
  • Το αρωματικό μείγμα αυτό το απλώνουμε πάνω σε ένα ταψί και το αφήνουμε για κανένα δεκάλεπτο μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από το φούρνο.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις 3 σκελίδες σκόρδο και το καρότο. Τα φέρνουμε 2 "βόλτες" και τα ψιλοκόβουμε αλλά όχι να γίνουν πουρές.
  • Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά.
  • Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα κι τα σοταρισμένα λαχανικά. Προσθέτουμε το αλάτι και το επιπλέον θυμάρι. Προσθέτουμε και το ωμό αυγό. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε τον κιμά σε 8 μπιφτέκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρουμε.


Tip: Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε καθόλου την ώρα του ψησίματος!


Related

XESPAO ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ 289675836499851478

Follow Us

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

"Κουνήθηκε" η Πάτρα - Σεισμός 4,6 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Πάτρα, το βράδυ του Σαββάτου, στις 23:04. Σύμφωνα με την πρώτη εκ...

PosoKostizei?

LIFE

ΕΛΛΑΔΑ

#ATAKA

#ATAKA

LIKE ON FACEBOOK!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ

item