Μάνα και κόρη σε αδιέξοδο στη Julieta του Αλμοδόβαρ


Τι Συμβαίνει:
Τι είναι αυτό που μας οδηγεί να αρνηθούμε αγαπημένους μας ανθρώπους. Ποια μοίρα μας οδηγεί να εγκαταλείψουμε ανθρώπους που κανονικά θα επρεπε να αγαπάμε;

Ακόμα ένας συναρπαστικός περίπατος μέσα στον σκοτεινό κήπο της γυναικείας ψυχοσύνθεσης από τον σκηνοθέτη που κατέχει το θηλυκό Σύμπαν.

Εξαιρετικό καστ με πειστικές ερμηνείες που φέρνουν τον θεατή δίπλα στην εξέλιξη ενός ανείπωτου δράματος.

Μια σχέση μητέρας και κόρης που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Η κόρη αποχωρεί από το πλάνο και αφήνει τη μητέρα ορφανή.

Η μητέρα συγκινητική και παθιασμένη αναζητεί το άλλο της μισό που είναι η κόρη της για χρόνια. Ξεκινά έναν αγώνα για να την συναντήσει.

Πριν από αυτό όμως θα δούμε πώς τα πράγματα έφτασαν ως εδώ. Πώς η μητέρα, έφερε στη ζωή τον άνθρωπο που θα της πρόσφερε τη μεγαλύτερη οδύνη.Τι οδήγησε την κόρη στη μεγάλη Φυγή.

Η κινηματογραφική αφήγηση σε όλο της το μεγαλείο.

Ο Αλμοδοβάρ τοποθετεί τους ήρωές του σε ατμοσφαιρικούς χώρους και ακούει την ψυχή τους μέσα από ήχους, ματιές και μονολόγους, κάνοντας ένα σινεμά στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό του Μπέργκμαν. Υπέροχο σινεμά χαρακτήρων και αριστοτεχνικής αφήγησης. Καθαρό, αληθινό ανθρώπινο θέαμα.

Πρωταγωνιστές η πίκρα και η θλίψη όχι όμως σε ένα μικροαστικό ψεύτικο επαρχιώτικο πλαίσιο, άλλα μέσα στη λαμπερή κατάθλιψη της πόλης όπου όλοι είναι κοντά και όλοι είναι μόνοι τους. Μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Η Χουλιέτα ζει με την κόρη της, Αντία. Και οι δύο υποφέρουν σιωπηλά για την απώλεια του άνδρα της Χουλιέτα και πατέρα της Αντία, μερικές φορές όμως η θλίψη δεν φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά – τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο. Όταν η Άντια κλείσει τα 18, θα εγκαταλείψει την μητέρα της χωρίς καμία εξήγηση και η Χουλιέτα θα ξεκινήσει να την αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο. Το μόνο που θα ανακαλύψει είναι το πόσο λίγο γνωρίζει την ίδια της την κόρη.

Είδος: Δράμα
Παραγωγής: 2016
Διάρκεια: 99
Χώρα: Ισπανία
Σκηνοθεσία: Pedro Almodóvar
Σενάριο: Pedro Almodóvar
Ηθοποιοί: Adriana Ugarte, Emma Suarez, Inma Cuesta, Michelle Jenner, Rossy de Palma
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 20-10-2016Αξιολόγηση IMDb: 7,2/10


0 σχόλια