Ευθύμιος Λέκκας: "Δε μας ανησυχούν τα...νυχτερινά Ρίχτερ στην Πάτρα"


Καθησυχαστικός εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, ερωτηθείς από το thebest για τον σεισμό που σήμερα τα ξημερώματα ξύπνησε βίαια την Πάτρα και τη ευρύτερη περιοχή. Ο σεισμός δεν ήταν μεγάλος σύμφωνα με τον γνωστό σεισμολόγο, ενώ ο ίδιος εκτιμά την εξέλιξη αυτή ως θετική, καθώς εκτωνόνωνται οι πιέσεις στο ρήγμα της συγκεκριμένης περιοχής.

Σύμφωνα με τις δικές του μετρήσεις ο σεισμός ήταν της τάξης των 3.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό κέντρο η δόνηση είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 19χλμ βορειοανατολικά της Πάτρας ανάμεσα σε Ψαθόπυργο και Παναγοπούλα σε εστιακό βάθος των 10 χιλιομέτρων.

Την ίδια ώρα και οι κάτοικοι των Ιωαννίνων ξύπνησαν ανάστατοι από νέα σεισμική δόνηση που σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το πρωί και είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

03.13 - Αναστάτωση λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας από σεισμική δόνηση που έγινε αρκετά αισθητή. Πρόκειται για σεισμό μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Καστρίτσι και 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας, σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό κέντρο.

Νέα μετρηση τον τον δίνει 4,0 R στην περιοχή της Παναγοπούλας.

Γιάννης Πομώνης

0 σχόλια