Πάτρα: Έσβησε η φωτιά στο Βελβίτσι - Παραμένει το πύρινο μέτωπο της Δραγώλενας


Νεότερη ενημέρωση: Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά στο Βελβίτσι κοντά στο ΚΤΕΟ που απείλησε και σπίτια, έχει κατασβεστεί και πλέον οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην δεύτερη εστία της φωτιάς στη θέση Δραγώλενα.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή τη στιγμή 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Ericsson και 2 Καναντέρ από αέρος καθώς και 17 οχήματα της Πυροσβεστικής με 35 άνδρες και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η φωτιά σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στη περιοχή αντάσεως 4 και πλέον μπωφόρ.

18.23: Πριν από λίγο έκανε την εμφάνισή του ένα ελικόπτερο Εricsson, το οποίο κάνει ρίψεις νερού στη φωτιά που έχει εκδηλωθεί. Ενώ ρίψεις γίνονται και από δυο Καναντέρ.

Δείτε το βίντεο:17.53: Σε εξέλιξη η προσπάθεια των ανδρών της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς που έχει εκδηλωθεί κοντά στο Βελβίτσι και η οποία απειλεί σπίτια. Επί τόπου επιχειρούν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος αναμένεται να συνδράμουν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του δημοσιογράφου του thebest Γιάννη Πομώνη:17.17: Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση της φωτιάς που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα πάνω από το ΚΤΕΟ, στην περιοχή της Δραγώλενας, στη διασταύρωση προς Βελβίτσι. Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτωπα από τη φωτιά είναι δυο.

Επί τόπου βρίσκονται πάνω από 10 οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς η φωτιά απειλεί σπίτια.

16.53: Φωτιά εξερράγη πριν από λίγο πάνω από το ΚΤΕΟ της Πάτρας, στην περιοχή της Μαγούλας. Επί τόπου σπεύδει η Πυροσβεστική.

Πηγή: thebest

0 σχόλια