Πιο κοντά η Πάτρα στην Αθήνα - Παραδίδεται το τμήμα της Ολυμπίας Οδού από την Κόρινθο ως το Κιάτο


Της Άρτας το γεφύρι θυμίζει το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού, ιδιαίτερα στα τμήματα από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα κι από εκεί μέχρι την Ηλεία. Ωστόσο πλέον οι εργασίες εντείνονται για το Κόρινθος - Πάτρα, καθώς μέχρι τον Μάρτιο του 2017 τα έργα των αυτοκινητόδρομων πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να επιστραφούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η διαδρομή στην Πατρών- Κορίνθου λόγω των υπό εξέλιξη εργασιών κάνουν το ταξίδι από και προς την Αθήνα κουραστικό και χρονοβόρο, ωστόσο τα καλά νέα είναι ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να παραδοθεί το τμήμα από την Κόρινθο έως το Κιάτο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με φόντο την παράδοση του πρώτου τμήματος της Ολυμπίας Οδού ισχύουν από τις 22 Ιουνίου και μέχρι την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016.

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών από το ύψος του κόμβου της Αρχ. Κορίνθου (86ο χλμ) έως το ύψος του κόμβου του Κιάτου (106ο χλμ), προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής της αντιολισθηρής στρώσης του ασφαλτοτάπητα των δύο κλάδων του νέου αυτοκινητοδρόμου από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΤΕΡΝΑ, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και μια επιπλέον ενδιάμεση λωρίδα που θα διατίθεται στην κατεύθυνση αιχμής, είτε από τον βόρειο είτε από το νότιο κλάδο του νέου αυτοκινητοδρόμου, σύμφωνα με τη προσωρινή σήμανση που θα υλοποιηθεί για κάθε φάση ξεχωριστά.

Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω εργασιών, η κυκλοφορία θα μπορεί να διεξάγεται πλέον και στις δύο κατευθύνσεις από τους νέους ολοκληρωμένους κλάδους του νέου αυτοκινητόδρομου, με δύο λωρίδες και λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το ypodomes.com η ημερομηνία παράδοσης ακόμα κρατείται μυστική.


0 σχόλια