Η Νίκη ζει μέσα σε πέντε συνανθρώπους μας – «Υποκλινόμαστε στην οικογένεια Νικολόπουλου» δηλώνει ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων


Δώρο ζωής έχουν πλέον πέντε συνάνθρωποί μας, που κρίθηκαν ως κατάλληλοι για την λήψη οργάνων σώματος μετά τον πρόωρο θάνατο της 16χρονης κόρης του ανεξάρτητου βουλευτή και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νίκου Νικολόπουλου και της γυναίκας του Τασίας Μανωλοπούλου. Η Νίκη έχασε τη μάχη με τη ζωή, μετά από πολυήμερη νοσηλεία, και οι γονείς της παρά στον πόνο τους αποφάσισαν να δωρίσουν τα ζωτικά όργανα της σε συνανθρώπους μας, που τα έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με το in.gr, σε μια εκ των περιπτώσεων, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από την 116 πτέρυγα Μάχης στον Άραξο στην 113 πτέρυγα Μάχης στη Μίκρα στη Θεσσαλονίκη εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό με το ήπαρ για μεταμόσχευση σε κατάλληλο λήπτη.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης, σημειώνει ότι «το Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για την απώλεια της Νίκης, κόρης του Νικόλαου Νικολόπουλου και της Αναστασίας Μανωλοπούλου.

Αν και ο ΕΟΜ δεν συνηθίζει να αναφέρεται δημόσια και ονομαστικά σε περιστατικά Δωρεάς Οργάνων, σεβόμενος την επιταγή της ανωνυμίας, στη περίπτωση αυτή δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στην οικογένεια Νικολόπουλου.

Με την στάση της, υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο, περιέβαλε με εμπιστοσύνη και ανέδειξε τη σημασία της Δωρεάς Οργάνων στη πράξη, ευαισθητοποιώντας το πανελλήνιο.

Η Νίκη τις ώρες αυτές, που όλοι την αποχαιρετούμε με συγκίνηση, δίνει ζωή σε 5 συνανθρώπους μας. Εκ μέρους των ευεργετηθέντων ληπτών, ο ΕΟΜ εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη τους. Ευχόμαστε η σκέψη της σωτηρίας ασθενών συνανθρώπων μας, ως υπέρτατη έκφραση αγάπης και φιλαλληλίας να απαλύνει τον πόνο της μεγαλόψυχης οικογένειας».Στις 6 περίπου το πρωί ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του thebest  η διαδικασία για την αφαίρεση των ζωτικών οργάνων της 16χρονης Νίκης Νικολοπούλου, κόρης του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου και της Τασίας Μανωλοπούλου. Στο ΠΓΝΠ όπου και κατέληξε χθες το κορίτσι έφτασε ομάδα γιατρών από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Η Νίκη δώρισε τα μάτια της, το συκώτι και τα δύο νεφρά της. Η διαδικασία μόνο για την αφαίρεση των νεφρών διήρκησε τρεις περίπου ώρες.

Ο θάνατος του κοριτσιού μετά τη γενναία απόφαση των γονιών της θα χαρίσει ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Ο χαμός της έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη όχι μόνο στους γονεις και το στενό περιβάλλον της αλλά και ευρύτερα. Ο θάνατός της έχει συγκλονίσει.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί για στεφάνια και λουλούδια να κατατεθούν χρήματα το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής Παναγία Ελεούσα,
στην ΕΨΥΕΠΕΑ, στην Κιβωτό της Αγάπης
και στη Μέριμνα".


0 σχόλια