Εικόνες καταστροφής στη Μεγαλόπολη - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Πλημμυρικά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση παρουσιάστηκαν στην Τρίπολη και ήδη υπάρχουν πλημμυρισμένα ισόγεια στην πόλη, ενώ στην Τεγέα το έντονο χαλάζι έχει δημιουργήσει προβλήματα σε καλλιέργειες.Στο ύψος της Μεγαλόπολης, σημειώθηκε χαλαζόπτωση με αυτοκίνητα να έχουν ζημιές και όπως λένε οδηγοί που ήταν εγκλωβισμένοι έσπαγαν βράχια και έπεφταν στο δρόμο.

Όπως αναφέρει το newsit, ο Δήμος Μεγαλόπολης μάλιστα, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των μεγάλων προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία που πλήττει τη Δυτική Ελλάδα.

Οδηγοί παρέμεναν στα αυτοκίνητά τους για δύο ώρες.

Παράλληλα κλειστή παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ η εθνική οδός Τρίπολης - Σπάρτης στο ύψος της Μανθυρέας από συσσώρευση υδάτων, ενώ καθαρίστηκε ο αυτοκινητόδρομος μετά την σήραγγα Ραψομμάτη και η κυκλοφορία από και προς την Καλαμάτα αποκαθίσταται σταδιακά.

Στην Μεγαλόπολη η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 12 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους που εγκλωβίστηκαν σε ισόγεια σπίτια στην πόλη και στο χωριό Περιβόλια, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το ύψος του νερού έφτασε το ένα μέτρο μέσα σε ισόγειο σπιτιού στη Μεγαλόπολη.

Στη Μεγαλόπολη σε εβδομήντα σπίτια έγινε άντληση υδάτων ενώ οι κλήσεις ξεπέρασαν στην Πυροσβεστική τις 140.

Συνολικά οι κλήσεις στον Νομό ξεπέρασαν τις 200..


0 σχόλια