Θύμα ωμής και σκληρής βίας η Ελευθερία Αγραφιώτου – Σοκάρει η έκθεση για τις τελευταίες στιγμές της 69χρονης


Σε εγκληματική ενέργεια, και μάλιστα «από δράστη που ενήργησε με ωμή και σκληρή βία» απέναντι στο θύμα του, αποδίδει ο αρμόδιος ιατροδικαστής τον θάνατο της Ελευθερίας Αγραφιώτου. Όπως αναφέρει το Βήμα, το πτώμα της 69χρονης, που ήταν αγνοούμενη από τις 21 Απριλίου, βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, κοντά στο κλιμακοστάσιο του τρίτου υπόγειου γκαράζ κτιρίου όπου στεγάζεται κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ, επί των οδών Δημητρίου Ράλλη και Χατζηαντωνίου, στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με τον Γιώργιο Ντιλέρνια που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή, η γυναίκα σύρθηκε βίαια, από το γκαράζ του δευτέρου υπογείου όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της, προς το τρίτο υπόγειο γκαράζ που δεν ανήκε στο σούπερ μάρκετ, αλλά παρέμενε κλειστό.

Αιτία θανάτου της, κατά τον κ. Ντιλέρνια, είναι «οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην κεφαλή και τον θώρακα, συνεπεία πτώσεως εξ ύψους από σκάλα». Με άλλα λόγια, ο δράστης χτύπησε κι έσυρε ζωντανή την 69χρονη από τα σκαλιά και την κατέβασε δια της βίας στον κάτω όροφο, γι' αυτό και κηλίδες αίματός της βρέθηκαν διάσπαρτες στη διαδρομή αυτή.

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ακόμα και να την πάτησε στον θώρακα, καθώς η γυναίκα έφερε πολλαπλά συντριπτικά κατάγματα στο σώμα της, τόσο στο κεφάλι, όσο και στο ημιθωράκιο, τη δεξιά κλείδα και την πρώτη δεξιά πλευρά της.

Το θύμα βρέθηκε γυμνό από τη μέση και κάτω και οι αστυνομικοί βρήκαν τα ρούχα του σε άλλο σημείο, σε επάνω όροφο, του κτιρίου. Η εκδοχή, πάντως, της σεξουαλικής κακοποίησης της 69χρονης είναι μεν πιθανή, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ντιλέρνια, είναι δύσκολο να αποδειχθεί, δεδομένης της προχωρημένης σήψης του πτώματος.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη της Ελευθερίας Αγραφιώτου, συνταξιούχου της Αγροτικής Ασφαλιστικής, είχαν χαθεί στις 21 Απριλίου.

Η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί στο ΑΤ του Νέου Ηρακλείου, τόπου κατοικίας της, από πρόσωπο του συγγενικού της περιβάλλοντος.

Το αυτοκίνητό της, ένα λευκό Opel Corsa, είχε βρεθεί στις 15 Μαΐου στο δεύτερο επίπεδο του υπόγειου γκαράζ -ένα όροφο πάνω από το σημείο όπου χθες εντοπίστηκε η σορός της.

Την προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμα και η περίπτωση η υπόθεση να συνδέεται με τις πρόσφατες επιθέσεις του «Δράκου του Αμαρουσίου» που συνελήφθη χθες.

Το σενάριο της ληστείας, πάντως, δείχνει αποδυναμωμένο, δεδομένου ότι στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε άθικτη η τσάντα της εύπορης 69χρονης.


0 σχόλια