Ποιοι επιβαρύνονται με "χαράτσι" από την εφορία, λόγω του αυτοματοποιημένου taxisnet

Μεγάλο, αναλογικά, φόρο καλούνται να πληρώσουν άνθρωποι με εισοδήματα 3.000, 4.000 και 5.000 ευρώ λόγω... taxisnet. Το αυτοματοποιημένο ...


Μεγάλο, αναλογικά, φόρο καλούνται να πληρώσουν άνθρωποι με εισοδήματα 3.000, 4.000 και 5.000 ευρώ λόγω... taxisnet. Το αυτοματοποιημένο σύστημα κρύβει παγίδες για χιλιάδες φτωχούς ανθρώπους με ελάχιστο εισόδημα.

Τι συμβαίνει;Ενώ ο νόμος προβλέπει πως εάν το πραγματικό εισόδημα δεν ξεπερνάει τα 6.000 ευρώ και για το τεκμαρτό το ποσό δεν είναι πάνω 9.500 και δεν υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα οι φορολογούμενοι υπάγονται στην κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων με αφορολόγητο στα 9.545 ευρώ, το σύστημα για όσους έχουν ένα μικρό εισόδημα είτε από κάποια μεροκάματα, είτε από κάποιο μικρό ενοίκιο, είτε από περιστασιακή εργασία τους φορολογεί με βάση το τεκμαρτό εισόδημα από το πρώτο ευρώ.

Με λίγα λίγα άνθρωποι που έχουν και την “ατυχία” να διαμένουν σε ιδιόκτητο διαμέρισμα και έχουν και ένα ΙΧ αυτοκίνητο στο όνομά τους φορολογούνται ως επιχειρηματίες, πληρώνουν φόρο της τάξης του 26% από το πρώτο ευρώ και καλούνται να δώσουν και προκαταβολή φόρου της τάξης τους 75%.

Τα εκκαθαριστικά που λαμβάνουν χιλιάδες φορολογούμενοι αυτού του είδους είναι χιλιάδες και χιλιάδες είναι που είναι σε απόγνωση, περιμένοντας μια λύση.


Related

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 532307136595843033

Follow Us

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

"Κουνήθηκε" η Πάτρα - Σεισμός 4,6 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Πάτρα, το βράδυ του Σαββάτου, στις 23:04. Σύμφωνα με την πρώτη εκ...

PosoKostizei?

LIFE

ΕΛΛΑΔΑ

#ATAKA

#ATAKA

LIKE ON FACEBOOK!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ

item