Τρέχουν να προλάβουν το χρόνο στην Πατρών - Κορίνθου


Μετά από αρκετό καιρό εμφανίστηκε πληρωμή του Δημοσίου για έργο παραχώρησης σε αυτοκινητόδρομο. Συγκεκριμένα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών δεσμεύτηκαν 9.600.772,23 ευρώ για την πληρωμή της 12ης τμηματικής καταβολής της 3ης δόσης της Χρηματοδοτικής Συμβολής Δημοσίου στην Ολυμπία Οδό.

Η τρίτη δόση στο σύνολο της ανέρχεται σε 334εκ.ευρώ ενώ στο σύνολο της η συμβολή του Δημοσίου σε 663,98εκ.ευρώ.

Το έργο που προχωρά με μικρά προβλήματα στις απαλλοτριώσεις, δείχνει να έχει βρει ρυθμό στις κατασκευές. Με δεδομένο το στοιχείο ότι στο τέλος Δεκεμβρίου το ποσοστό προόδου έφτασε το 69,53%, σχεδόν 4 μήνες αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η ωρίμανση του έργου, καθώς φτάνουμε στον όγδοο χρόνο από τότε που υπογράφηκε η αρχική σύμβαση παραχώρησης (Αύγουστος 2008).

Σε επίπεδο εργασιών υπάρχουν συνεργεία που δουλεύουν σε πολλά σημεία του τμήματος Κόρινθος-Κιάτο, σχεδόν σε όλο το μήκος.

Όπως ήδη είναι γνωστό το τμήμα Κόρινθος-Κιάτο είναι το πιο προχωρημένο και αναμένονται αποφάσεις για την απόδοση του στην κυκλοφορία το επόμενο διάστημα.

Στο πεδίο των προβλημάτων εκτός από κάποιες απαλλοτριώσεις έχουμε σε εκκρεμότητα το μεγάλο τεχνικό έργο που απαιτείται στις Καμάρες, ενώ και στο Ρίο έχουμε εκκρεμείς εργασίες.

11 μήνες πριν το οριακό σημείο του Μαρτίου του 2017, τα έργα έχουν φτάσει σε ένα σημείο που τα προβλήματα τα έχουν αφήσει πίσω τους, όμως το ποσοστό προόδου που πρέπει να καλυφθεί είναι μεγάλο (σχεδόν το 1/4 του έργου) και για να πιαστούν οι ημερομηνίες θα πρέπει οι εργασίες να επιταχυνθούν σημαντικά.


0 σχόλια