Το ξέσπασμα του Αιμίλιου Χειλάκη: Πας να υιοθετήσεις και σε αντιμετωπίζουν σαν παιδόφιλο


Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό HELLO! έδωσε το ζευγάρι στο θέατρο και στη ζωή Αθηνά Μαξίμου και Αιμίλιος Χειλάκης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην απόφασή τους να μιλήσουν ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όταν αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα παιδί.

«Με εκνευρίζουν τα ταμπού, υπάρχει κάτι άρρωστο όταν κάποιος αποφεύγει να μιλήσει για κάτι» λέει η Αθηνά μιλώντας για την απόφαση να μιλήσουν ανοιχτά για το θέμα της υιοθεσίας. «Είμαι ένας άνθρωπος, όπως πολλοί άλλοι, που έχουν ανάλογες σκέψεις ή έχουν περάσει ανάλογες καταστάσεις. Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να κρύψω. Εάν είχα ένα παιδί και μερ ρωτούσες τι κάνει, θα σου απαντούσα “Δεν θέλω να μιλήσω για το παιδί μου;” Για μένα είναι το ίδιο».


Από την πλευρά του ο Αιμίλιος Χειλάκης τονισε:

«Οχι ότι δεν αξίζει να μιλήσεις γι' αυτό σε μια πρωινή εκπομπή – όπως έκανα εγώ πρόσφατα και δεν είπα πολλά – αλλά δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο να το αναλύσεις.

Να μιλήσεις δηλαδή για τις συνθήκες που περιμένεις 5-6 χρόνια και καταρρακώνεσαι, που σε κάνουν να μετανιώνεις για την επιλογή σου, που σε αντιμετωπίζουν σαν να είσαι εν δυνάμει παιδόφιλος.

Καλά κάνει ο νόμος και προστατεύει τα παιδιά αλλά είναι τόσο αυστηρή η νομοθεσία που κάποια στιγμή σε αποθαρρύνει. Επίσης, είναι τόσο ομιχλώδες το τοπίο, που δεν ξέρεις αν αυτό που πας να κάνεις είναι παράνομο ή σύννομο. Βλέπεις ένα παιδί που κάθεται στα φανάρια και σκέφτεσαι: Να μην το σώσω; Αλλά δεν ξέρεις πού ανήκει. Κι αν βρεθείς ξαφνικά στη φυλακή, επειδή έχεις μιλήσει με κάποιον δικηγόρο ή γιατρό;

Μας έχουν πλησιάσει άνθρωποι και μας έχουν μιλήσει, αλλά φοβάσαι, λες άσε μην μπλέξουμε. Θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε να υιοθετήσουμε παιδιά από εμπόλεμες ζώνες, αλλά η νομοθεσία λέει: Κι αν εσύ είσαι παιδόφιλος; Επίσης, το ότι είμαστε ηθοποιοί δεν θεωρείται σταθερό και ασφαλές επάγγελμα».

«Μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς τι μπορεί εκείνοι να σκέφτονται για σένα, καθώς σε βάζουν σε μια διαδικασία σαν να περνάς από ακτίνες Χ» συμπληρώνει η Αθηνά.

Η αποτυχημένη προσπάθεια υιοθεσίας

Οι δυο τους εξομολογούνται στο περιοδικό ότι έκαναν μια προσπάθεια υιοθεσίας αλλά δεν πέτυχε. «Πήραμε ένα πάκο με χαρτιά που έπρεπε να μελετήσουμε και να συμπληρώσουμε με θέματα όπως: Αν θέλεις παιδί εντελώς υγιές και μωρό θα περιμένεις 10 χρόνια, αν δεν σε νοιάζει το φύλο και η ηλικία ή αν έχει ένα μικρό πρόβλημα μπορεί να πάρει 3-4 χρόνια. Εχω την επιθυμία αλλά δεν ξέρω αν έχω τις αντοχές να μπω σε αυτή τη διαδικασία» προσθέτει η Αθηνά Μαξίμου.

«Γενικά δεν έχω εμμονές και αυτοσκοπούς» προσθέτει. «Με έναν παράξενο τρόπο η ζωή είναι πολύ πιο σοφή από εμάς και ότι είναι να φέρει θα το φέρει. Μπορεί να ακούγεται μοιρολατρικό, αλλά δεν το βλέπω έτσι. Δεν γκρεμίζεται κι ο κόσμος αν δεν έρθει ένα παιδί. Είχαμε ζωή πριν, θα έχουμε και μετά».

Για τις εξωσωματικές, η Αθηνά Μαξίμου προσθέτει ότι δεν είναι κατά, αλλά πιστεύει ότι είναι εγωιστικό μια μητέρα να επιμένει και να κάνει 12 εξωσωματικές για να κάνει τελικά ένα παιδί στα 49 της, έχοντας «οργώσει» το σύστημά της.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης από την πλευρά του είπε ότι οι δυο τους είχαν πολλές ατυχίες πριν αποφασίσουν να μπουν στη διαδικασία της υιοθεσίας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος είπε στη σύζυγό του:

«Εγώ παντρεύτηκα εσένα, όχι κάποια μάνα παιδιού. Δεν θα τρελαθούμε κιόλας. Αν κάνουμε παιδί, πάρα πολύ ωραία, αν δεν κάνουμε και πάλι εντάξει».


0 σχόλια