Στεγαστικά δάνεια: Ραβασάκια από τις τράπεζες σε 400.000 δανειολήπτες

Τα δεύτερα ειδοποιητήρια σε δανειολήπτες στεγαστικών θα έχουν αποστείλει οι τράπεζες μέχρι τα μέσα Μαΐου. Με αυτά θα ενημερώνουν 400.00...


Τα δεύτερα ειδοποιητήρια σε δανειολήπτες στεγαστικών θα έχουν αποστείλει οι τράπεζες μέχρι τα μέσα Μαΐου. Με αυτά θα ενημερώνουν 400.000 δανειολήπτες στεγαστικών, των οποίων τα δάνεια βρίσκονται σε καθυστέρηση από 30 ημέρες μέχρι και πάνω από 3 μήνες, ότι έχουν χαρακτηριστεί ως «μη συνεργάσιμοι».

Η επιστολή που θα λάβουν αποτελεί ουσιαστικά την τελευταία ευκαιρία ρύθμισης των δανείων τους, καθώς αν δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα των τραπεζών για διευθέτηση των οφειλών τους θα ξεκινήσουν οι νομικές διαδικασίες απαίτησης του χρέους που μπορεί να φτάσουν ακόμα και στον πλειστηριασμό.

Οι τράπεζες μέσω των επιστολών ζητούν αναλυτικό κατάλογο οικογενειακής, εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης αλλά και τα ποσά των φόρων, λογαριασμών κ.λπ. που δαπανά κάθε μήνα, ώστε να προχωρήσει σε ανάλογη ρύθμιση της οφειλής του δανειολήπτη.

Στην «κόκκινη» περιοχή βρίσκονται περίπου 450.000 στεγαστικά (αντιπροσωπεύουν το 40% των στεγαστικών) και στα πρώτα ειδοποιητήρια ανταποκρίθηκαν περίπου 50.000 δανειολήπτες.


Related

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2036585195386616025

Follow Us

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

"Κουνήθηκε" η Πάτρα - Σεισμός 4,6 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Πάτρα, το βράδυ του Σαββάτου, στις 23:04. Σύμφωνα με την πρώτη εκ...

PosoKostizei?

LIFE

ΕΛΛΑΔΑ

#ATAKA

#ATAKA

LIKE ON FACEBOOK!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ

item