Πρωτοφανή επεισόδια στην Ειδομένη - Παιδιά κάτω των 10 ετών χτυπημένα στο κεφάλι από πλαστικές σφαίρες


Τρία παιδιά κάτω των 10 ετών με τραύματα στο κεφάλι από σφαίρες καουτσούκ περιέθαλψαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Ειδομένη.

Επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κιλκίς από τα επεισόδια μεταξύ προσφύγων και των αρχών των Σκοπίων στην Ειδομένη. Σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς, Αιμίλιο Σάτσογλου, οι τρεις από τους επτά έχουν ήδη επιστρέψει στον καταυλισμό, ενώ εκτιμάται από τους γιατρούς και η κατάσταση των υπολοίπων, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία.

Συνολικά, τραυματίστηκαν ή είχαν αναπνευστικά προβλήματα από τη χρήση χημικών περισσότεροι από 300 πρόσφυγες.

Η μαρτυρία ενός εθελοντή γιατρού της οργάνωσης που δημοσιεύτηκε, είναι συγκλονιστική και εξοργίζει. Όπως αναφέρει τρία παιδιά μεταφέρθηκαν με τραύματα στο κεφάλι από τις πλαστικές σφαίρες που έριξαν οι δυνάμεις των Σκοπίων. Και τα τρία τραυματισμένα παιδιά ήταν κάτω από 10 ετών.

Επιπλέον αναφέρει πως υπήρχαν τραυματισμοί από το ποδοπάτημα που προκάλεσε ο πανικός και πως τα περιστατικά αυτά είχαν κακώσεις στο στήθος.

Τέλος σημειώνει πως εκτός από τα 200 περιστατικά που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, υπήρξαν και έγκυες γυναίκες που χρειάστηκαν βοήθεια.

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ εστιάζει την έρευνά της σε διάφορες ομάδες ατόμων ευρωπαϊκής καταγωγής που περιφέρονται καθημερινά στους χώρους του πρόχειρου προσφυγικού καταυλισμού ισχυριζόμενοι ότι ανήκουν σε ομάδες «αλληλεγγύης» προς τους πρόσφυγες. Πρόκειται για άτομα που έχουν έρθει από χώρες του εξωτερικού, κυρίως από Γερμανία και Ισπανία, διαθέτουν ευρωπαϊκά διαβατήρια.


0 σχόλια