Πελεγρίνης:Αν δε γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών θα μπει λουκέτο σε σχολεία


Στις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία όλης της χώρας, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης, προειδοποιώντας πως εάν η Τρόικα δεν ανάψει το «πράσινο φως» για διορισμούς μόνιμων δασκάλων και καθηγητών τότε θα μπει «λουκέτο» σε σχολεία.

«Πέρυσι, για να προσλάβουμε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία διαθέσαμε 160 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ. Έμειναν άλλα 190 εκατ. ευρώ. Του χρόνου τι θα κάνουμε αν δεν έχουμε εκπαιδευτικούς; Θα κάνουμε πάλι το ίδιο; Άλλα 160 εκατ. ευρώ; Την επόμενη χρονιά, θα κλείσουν τα σχολεία. Είναι επιβεβλημένο να γίνουν τουλάχιστον 10.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών», δήλωσε μιλώντας στο Mega.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σύνθετο το πρόβλημα εκπαίδευσης των περίπου 20.000 προσφυγόπουλων που σήμερα βρίσκονται στη χώρα μας, τονίζοντας την ανάγκη οικονομικής στήριξης από την ΕΕ.

Πάντως το υπουργείο Παιδείας προχωρεί ήδη στον σχεδιασμό εκπαιδευτικών δομών στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων, αλλά και στα δημόσια σχολεία της χώρας.

«Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, το οποίο είναι τεράστιο λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών. Τα σχολεία μας δέχονται αυτά τα παιδιά και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε να ενταχθούν», πρόσθεσε.


0 σχόλια