Νέα μέθοδος οικονομικής απάτης μέσω Facebook στην Πάτρα

Μια καινούργια μέθοδος απόσπασης χρημάτων από ανυποψίαστους χρήστες του facebook έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες. Ειδ...


Μια καινούργια μέθοδος απόσπασης χρημάτων από ανυποψίαστους χρήστες του facebook έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες. Ειδικότερα Πατρινοί χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης δέχονται μηνύματα που παραπέμπουν σε ξεκάθαρη απάτη όπου οι αποστολείς τους επιδιώκουν να τους "ρίξουν" σε σοβαρές οικονομικές περιπέτειες.

Ο αποστολέας, που δηλώνει εκπρόσωπος τράπεζας στο Ντουμπάι, τους...ενημερώνει οτι βρήκε το επώνυμό τους στo facebook και πώς είναι συνεπώνυμοι με κάποιον επενδυτή που έχει καταθέσεις εκατομμυρίων δολαρίων στην Τράπεζα που εκπροσωπεί.

Τους ενημερώνει παράλληλα οτι ο δικαιούχος (συνεπώνυμος) των καταθέσεων έχει σκοτωθεί σε κάποιο δυστύχημα και πως ο ίδιος αναλαμβάνει να καταστήσει τους παραλήπτες του μηνύματός τους ως δικαιούχους, υπό την προϋπόθεση οτι θα μοιραστούν το ποσό.

Τους καλεί στη συνέχεια να επικοινωνήσουν μέσω e mail και να διατηρήσουν απόρρητη την επικοινωνία τους για να συνεννοηθούν για τα περεταίρω. Το μήνυμα είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα και μάλιστα προκύπτει οτι έχει μεταφραστεί με αυτόματο σύστημα.

Το μήνυμα είναι "παγίδα" δεδομένου οτι ο αποστολέας θα προχωρήσει (όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν) σε απαιτήσεις υπέρογκων δικαστικών δαπανών είναι ελάχιστες σε σχέση με το ποσό που θα κληρονομήσουν, άγνωστο όμως με ποιούς τρόπους οι οποίοι και δεν αναφέρονται στο μήνυμα.


Related

ΤΟΠΙΚΑ 243427566819565913

Follow Us

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

"Κουνήθηκε" η Πάτρα - Σεισμός 4,6 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Πάτρα, το βράδυ του Σαββάτου, στις 23:04. Σύμφωνα με την πρώτη εκ...

PosoKostizei?

LIFE

ΕΛΛΑΔΑ

#ATAKA

#ATAKA

LIKE ON FACEBOOK!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ

item