Η καλύτερη συνταγή για κιμαδόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Αν νόμιζες ότι η υπόθεση κιμαδόπιτα είναι δύσκολη, ο Άκης Πετρετζίκης έρχεται με την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή, που θα σε κάνει να ...


Αν νόμιζες ότι η υπόθεση κιμαδόπιτα είναι δύσκολη, ο Άκης Πετρετζίκης έρχεται με την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή, που θα σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλα σου!

ΥΛΙΚΑ


  • 2 μέτρια κρεμμύδια ή 1 μεγάλο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 μέτρια πράσσα σε ροδέλες βρασμένα για 8 λεπτά και στραγγισμένα
  • 700 γρ. κιμά (μισό χοιρινό, μισό μοσχαρίσιο)
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • αλάτι πιπέρι μπούκοβο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ. σoύπας πελτέ
  • 1 gel βοδινό Maggi
  • 2 αυγά
  • 350 γρ. φέτα
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 παξιμάδια ή ντακάκια τριμμένα (Αντί για φρυγανιά)
  • 1 πακέτο φύλλα χωριάτικα (600 - 700 γρ. συνολικό βάρος)
  • ελαιόλαδο για φύλλα και για σοτάρισμα
  • 1 αυγό για επάλειψη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, προσθέτουμε τα βρασμένα πράσα. Μόλις μαραθούν και αυτά και φύγει το ζουμί τους προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρουμε τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο, χωρίς να ανακατεύουμε συχνά για να μην βγάλει τα ζουμιά του, αλλά να ψηθεί και να είναι στεγνός. Ίσως να χρειαστεί να γίνει αυτό σε 2 δόσεις. Μόλις ετοιμαστεί ο κιμάς τον ρίχνουμε στο τηγάνι με τα πράσα. Προσθέτουμε 2 κ. γλυκού αλάτι, μπόλικο πιπέρι και 1 κ. γλυκού μπούκοβο. Προσθέτουμε και τον πελτέ και αφήνουμε να βγάλει τα αρώματά του. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί · Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το gel βοδινό Maggi και αφήνουμε τη γέμιση να πιει τα υγρά της. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε τα 2 αυγά χτυπημένα, την φέτα που έχουμε σπάσει με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τη γραβιέρα. Λαδώνουμε ένα ταψάκι 30 εκ στρογγυλό και απλώνουμε το ένα χωριάτικο φύλλο. Ρίχνουμε από πάνω του το ένα τριμμένο παξιμάδι. Προσθέτουμε όλη τη γέμιση και από πάνω της ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο παξιμάδι. Σκεπάζουμε την πίτα μας με το δεύτερο χωριάτικο φύλλο και αλείφουμε με το αυγό, το οποίο το έχουμε αραιώσει με λίγο νεράκι. Κατεβάζουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την πίτα μας στην πάνω σχάρα για 50 - 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε!


Related

XESPAO ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ 1445025056466761149

Follow Us

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

"Κουνήθηκε" η Πάτρα - Σεισμός 4,6 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Πάτρα, το βράδυ του Σαββάτου, στις 23:04. Σύμφωνα με την πρώτη εκ...

PosoKostizei?

LIFE

ΕΛΛΑΔΑ

#ATAKA

#ATAKA

LIKE ON FACEBOOK!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ

item