Φτιάξε μόνη σου το πιο εντυπωσιακό κολιέ!


Το twinshine.blogspot.gr προτείνει έναν απλό και οικονομικό τρόπο για να δημιουργήσουμε ένα ιδιαίτερο και κομψό κόσμημα.

Υλικά που θα χρειαστείς:


  • Χρυσή αλυσίδα στο μήκος που θέλεις να είναι το κολιέ σου
  • 2-3 ματσάκια από κλωστή μουλινέ στο χρώμα που σου αρέσει
  • 2 χοντρά κρικάκια (προαιρετικά: περισσότερα πιο λεπτά κρικάκια για να φτιάξεις ένα κούμπωμα που προσαρμόζεται σε κάθε λαιμό)
  • 1 χρυσό κούμπωμα
  • μυτοτσίμπιδο και πένσα


Πώς να το φτιάξεις:

Βήμα 1ο: Αφού έχεις διαλέξει την κλωστή μουλινέ που σου αρέσει, δένεις όλα τα ματσάκια έναν κόμπο στο πάνω μέρος τους. Αφού χωρίσεις τις κλωστές σε δύο ομάδες, περνάς εναλλάξ κάθε ομάδα μέσα από τους κρίκους της αλυσίδας.

Βήμα 2ο: Ένα κλασσικό τσιμπιδάκι μαλλιών θα σε βοηθήσει να περάσεις προσεκτικά τις δύο ομάδες κλωστής, χωρίς να μπλεχτούν μεταξύ τους. Συνεχίζεις αυτή τη διαδικασία σε όλο το μήκος της αλυσίδας.

Προσοχή: Για να έχεις το σωστό αποτέλεσμα, θα πρέπει κάθε ομάδα που περνάς τη φορά από την αλυσίδα, να περνάει κάτω από την άλλη ομάδα. Κράτα αυτό το ρυθμό μέχρι να φτάσεις στην άλλη άκρη της αλυσίδας.

Βήμα 3ο: Όταν τελειώσεις με το «πλέξιμο», κάνεις ένα κόμπο στην άκρη της αλυσίδας και κόβεις προσεκτικά ό,τι περισσεύει.

Βήμα 4ο: Το κούμπωμα: Η αλυσίδα δεν έχει από μόνη της κούμπωμα, οπότε θα πρέπει να το δημιουργήσεις. Χρησιμοποίησε το μυτοτσίμπιδο για να ανοίξεις τα χοντρά κρικάκια και το χρυσό κούμπωμα. Πέρνα το κούμπωμα σε ένα κρικάκι και με τη βοήθεια του ίδιου εργαλείου «σφίξε» τον κρίκο και το κούμπωμα. Στην άλλη πλευρά της αλυσίδας, απλά πέρασε με τον ίδιο τρόπο ένα σκέτο κρικάκι.

Προαιρετικά: Αν θέλεις να κάνεις ένα κούμπωμα που να μην προσαρμόζεται μόνο στο δικό σου λαιμό, πριν περάσεις το χρυσό κούμπωμα , πρόσθεσε αρκετά μικρά κρικάκια στο χοντρό κρίκο ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.

Βήμα 5ο: Έχεις έτοιμο ένα εντυπωσιακό κολιέ, για να το κάνεις δώρο στα αγαπημένα σου άτομα ή να το φορέσεις εσύ και να λάμψεις τις μέρες των γιορτών.


0 σχόλια