Αγωνία στο Χαμόγελο του Παιδιού


Οικονομική ανάσα θα μπορούσε να πάρει το Χαμόγελο του Παιδιού χάρη στη μεγάλη κληρονομιά που άφησε στον σύλλογο η Ελληνοαμερικανίδα Ματούλα Παπαδοπούλη, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε μήνες. Ομως, ένας συγγενής της ξεκίνησε «πόλεμο» και προσέβαλε τη διαθήκη ως άκυρη!

Η 60χρονη συνταξιούχος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, που «έφυγε» στις 4 Οκτωβρίου 2015 σε ιδιωτική κλινική του Βόλου, όπου νοσηλευόταν με καρκίνο στον εγκέφαλο, ζούσε τα τελευταία 15 χρόνια στη Σκιάθο.

Η τελευταία απόγονος της οικογένειας του Αλέξανδρου Παπαδοπούλη, που έκανε περιουσία στην Αμερική, ήταν διαζευγμένη και δεν είχε αποκτήσει παιδιά. Προτού ακόμα αρρωστήσει, φέρεται ότι είχε αποφασίσει να αφήσει την τεράστια περιουσία της στο Χαμόγελο με ιδιόχειρη διαθήκη, η οποία κοινοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Βόλου και έγινε η αποδοχή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιουσία περιλαμβάνει τέσσερα ακίνητα σε Σκιάθο και ΗΠΑ, ένα κατάστημα στο νησί των Σποράδων, οικόπεδα μεγάλης αξίας αλλά και μετρητά! Εξαίρεση αποτελεί ένα σπίτι, το οποίο άφησε σε δεύτερο κληρονόμο.

Αιφνίδια τροπή

Η υπόθεση πήρε αιφνίδια τροπή μετά την προσβολή της διαθήκης από τον θείο της Παπαδοπούλη, ο οποίος ζει στο Ρόουντ Αϊλαντ των ΗΠΑ και κατέθεσε αγωγή κατά του Χαμόγελου του Παιδιού και του δεύτερου κληρονόμου! Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», το περιεχόμενο της αγωγής αναφέρει πως η ιδιόχειρη διαθήκη είναι άκυρη, καθώς αυτή συντάχθηκε από τρίτο άτομο. Ετσι για το θέμα ορίστηκε πραγματογνώμονας, που θα εξετάσει αν ο γραφικός χαρακτήρας είναι της 60χρονης.

Η αγωγή κατατέθηκε στις 21 Μαρτίου και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Πρωτοδικείο Βόλου σε διάστημα 100 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης, δηλαδή στις 29 Ιουνίου. Οπως αναφέρει, το κείμενο της ιδιόγραφης διαθήκης γράφτηκε από τρίτο πρόσωπο, «με προσπάθεια πιστής απομίμησης των γραμμάτων της (Παπαδοπούλη), μέσω ημιζωγραφικής απόδοσης δειγμάτων της γνήσιας γραφής με ποιοτικές διαφορές, ώστε η γραφή να είναι διαφορετική από της 60χρονης».

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ματούλα Παπαδοπούλη φέρεται ότι συνέταξε τη διαθήκη πριν από το 2013, οπότε προσβλήθηκε από καρκίνο και άρχισαν να παρουσιάζονται προβλήματα στη γνωσιακή λειτουργία της. Ο ενάγων υποστηρίζει ότι το κείμενο της διαθήκης δεν έχει σχέση με το υψηλό Το πρωτοσέλιδο της «Espresso» στις 16 Απριλίου 2016μορφωτικό επίπεδο της Ματούλας Παπαδοπούλη, η οποία είχε μεγάλη αγάπη στη Σκιάθο, καθώς από το νησί κρατούσαν οι ρίζες της γιαγιάς της Δέσποινας Παπαδοπούλη.

Στη Σκιάθο πέρασε τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής της και όσοι τη γνώρισαν λένε πως, παρά τη μεγάλη περιουσία της, ζούσε μία ήρεμη και συνετή ζωή και ήταν ένας καλός άνθρωπος, που χαμογελούσε πάντα. Η άτυχη γυναίκα πολέμησε ενάμιση χρόνο με τον καρκίνο, αλλά δεν τα κατάφερε, παρά τη χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο στην οποία υποβλήθηκε στις ΗΠΑ.

Κώστας Γιαννόπουλος: «Επιστολή στον Τσίπρα για να μη βάλουμε λουκέτο»

Διπλή μάχη δίνει μέσα από το ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος: Πέρα από το προσωπικό πρόβλημα υγείας του και έπειτα από τη σοβαρή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, αγωνιά για το μέλλον του Χαμόγελου, για το οποίο αναμένεται να ζητήσει -με επιστολή του- την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Η αγωνία του κ. Γιαννόπουλου κορυφώνεται εν αναμονή του αποτελέσματος της βιοψίας για τον όγκο που αφαιρέθηκε από το παχύ έντερο - έπρεπε εσπευσμένα να χειρουργηθεί. Ωστόσο, η μεγάλη έγνοια του είναι τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Χαμόγελο. Ετσι, την έντονη ανησυχία του επέλεξε να καταγράψει σε βίντεο ζητώντας τη στήριξη όλων, ώστε ο σύλλογος να συνεχίσει να υφίσταται και στο μέλλον.

Παρά την περιπέτεια της υγείας του, ο Κώστας Γιαννόπουλος συνεχίζει -ακόμα και μέσα από το νοσοκομείο- να δίνει αγώνα για να κρατήσει ζωντανό το «παιδί» του και είναι αποφασισμένος να ζητήσει βοήθεια

Αποψη από τις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού στα Μελίσσιαπροσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα. «Θα στείλω επιστολή στον πρωθυπουργό για να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει. Είναι η ύστατη προσπάθεια που θα κάνω, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και να μη μας αναγκάσει να βάλουμε λουκέτο σε ένα σπίτι όπου βρίσκουν αγάπη και θαλπωρή εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλη και ΕΝΦΙΑ

Ο βασικός βραχνάς για το Χαμόγελο του Παιδιού είναι η καταβολή ποσού που αγγίζει τα 66.000 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ, τα οποία έχει κληθεί να πληρώσει, αλλά αδυνατεί να το κάνει. Με το θέμα ασχολήθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος έστειλε επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών ζητώντας την εξαίρεση του Χαμόγελου από τα μέτρα.

Η απάντηση -την οποία έλαβε επίσημα τρεις μήνες μετά από τον Τρύφωνα Αλεξιάδη- ήταν αποκαρδιωτική: «Δεν μπορεί να εξαιρεθεί, καθώς δεν υπάρχουν ειδικές διατάξεις για το Χαμόγελο του Παιδιού» έγραφε ο αναπληρωτής υπουργός!

Πηγή: Espressonews

0 σχόλια