Βρυξέλλες: Αδέλφια και γνωστοί στην αστυνομία οι βομβιστές αυτοκτονίας


Αδέλφια και γνωστοί στις αστυνομικές αρχές, είναι οι βομβιστές αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν τις αιματηρές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για τους Χαλίντ και Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι που, όπως αναφέρει το cnn, ήταν Βέλγοι υπήκοοι.

Οι δράστες πήραν ταξί και κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο ενώ μετέφεραν τις βόμβες μέσα στις βαλίτσες που είχαν μαζί τους.

Οι δύο τους ήταν γνώριμοι της αστυνομίας για δράσεις που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα και όχι με την τρομοκρατία.

Ο Χαλίντ είχε, με ψεύτικη ταυτότητα, νοικιάσει το διαμέρισμα στο οποίο εισέβαλε η αστυνομία στην συνοικία Forest, την περασμένη Τρίτη.

Τότε, κατά τις έρευνες στο διαμέρισμα βρέθηκαν μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, ένα αυτόματο όπλο και ένα δαχτυλικό αποτύπωμα του κύριου υπόπτου για τις επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλά Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη από τις βελγικές αρχές, τρεις μέρες αργότερα.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της χώρας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του συνεργού τους, τον Νατζίμ Λαχράουι ο οποίος διέφυγε όταν ο εκρηκτικός μηχανισμός τον οποίο είχε μαζί του δεν εξερράγη.

Ο Νατζίμ Λαχράουι, γνωστός πια ως «άνδρας στα λευκά» είναι ειδικός στην κατασκευή βομβών με τις αρχές να υποστηρίζουν ότι ήταν αυτός που είχε κατασκευάσει τα γιλέκα αυτοκτονίας των επιθέσεων στο Παρίσι.

Το DNA του 25χρονου Λαχράουι βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν ως κρησφύγετα από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι και σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές είχε ταξιδέψει μαζί με τον Αμπντεσλάμ στην Ουγγαρία, τον περασμένο Σεπτέμβριο.


0 σχόλια