Το αριστούργημα του Λόρκα «Ματωμένος Γάμος» ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη


Έχοντας κερδίσει 2 Βραβεία Γκόγια (Β' Γυναικείου Ρόλου και Φωτογραφίας) και 12 συνολικά υποψηφιότητες, ο Ματωμένος Γάμος» («La Novia») αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ισπανικές ταινίες της φετινής κινηματογραφικής σαιζόν.

Δύο άνδρες, μια γυναίκα, ένας έρωτας, ένα πάθος ισχυρότερο από την αγάπη και την άγρια φύση του κόσμου γύρω τους. Ο Λεονάρντο, Η Νύφη και Ο Γαμπρός είναι αχώριστη παρέα από μικρά παιδιά, αλλά ανάμεσα στον Λεονάρντο και Τη Νύφη υπάρχει ένας αόρατος, άγριος, άρρηκτος δεσμός.

Τα χρόνια περνούν, κι εκείνη, ανήσυχη και δυστυχισμένη, ετοιμάζεται για το γάμο της με Τον Γαμπρό, στη μέση της Λευκής Ερήμου, όπου ζει με τον πατέρα της. Την ημέρα πριν την τελετή, στην πόρτα της εμφανίζεται μια γριά Ζητιάνα , που της προσφέρει ένα δώρο και μια συμβουλή: «Μην τον παντρευτείς, αν δεν τον αγαπάς», ενώ παράλληλα της δίνει δυο γυάλινα στιλέτα. Ένα ρίγος διαπερνά την ψυχή και το σώμα της Νύφης.

Ο «Ματωμένος Γάμος» κέρδισε 2 Βραβεία Γκόγια (Β' Γυναικείου Ρόλου για την Λουίσα Γκαβάσα και Καλύτερης Φωτογραφίας), ενώ είχε συνολικά 12 υποψηφιότητες, ανάμεσα στις οποίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α' Ανδρικού και Α' Γυναικείου Ρόλου. Αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και κριτικά αναγνωρισμένες ισπανικές ταινίες της φετινής κινηματογραφικής σαιζόν.

Η ταινία «Ματωμένος Γάμος» («La Novia») θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Απριλίου, από την Tanweer.Αξιολόγηση IMDb: 7,4/10


0 σχόλια