Τί έψαχνε η 8χρονη μέσα στον κάδο απορριμμάτων στην Πάτρα


Σε δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία οδηγήθηκαν οι γονείς και η γιαγιά της 8χρονης ρομά, που βρέθηκε από περαστικό , μέσα σε κάδο απορριμμάτων, στην οδό Γούναρη, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Και οι τρεις αυλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και τους ορίστηκε δικάσιμος για τις 7 Οκτωβρίου 2016.

"Το παιδί έφυγε από το σπίτι της μητέρας μου για να πάει στην αδελφή μου. Ανοιξε την πόρτα χωρίς να το καταλάβει κανείς. Και από περιέργεια βρήκε κάποια ρούχα στον δρόμο και άρχισε να τα περιεργάζεται". Αυτή την εκδοχή δίνει στην «Πελοπόννησο» η μητέρα της 8χρονης, που μαζί με τον πατέρα της και τη γιαγιά της κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η μικρή νόμιζε ότι και την Καθαρά Δευτέρα θα συνεχιζόταν η καρναβαλική παρέλαση και μπήκε σε έναν κάδο σκουπιδιών όταν βρήκε κάποια ρούχα. Νόμισε ότι ήταν καρναβαλικά και ήθελε να ντυθεί για να γιορτάσει…

Το κορίτσι βρέθηκε το βράδυ μέσα στον κάδο και με κλειστό το καπάκι, από περαστικό. Εκείνος κατάφερε να το βγάλει με ασφάλεια και του έδωσε κάτι να φάει. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η ανήλικη οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπου της παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη.

«Είχα αφήσει τα παιδιά μου στην πεθερά μου την Καθαρή Δευτέρα γιατί δουλεύω. Εχω πέντε παιδιά και η γυναίκα μου δεν μπορούσε να τα κρατήσει. Η 8χρονη κόρη μου έφυγε από το σπίτι για να πάει στη θεία της. Η απόσταση είναι από το τέρμα της Γούναρη μέχρι το σημείο όπου βρέθηκε» σημειώνει ο 30χρονος πατέρας της στην «Π».

Από την πλευρά της, η γιαγιά δηλώνει ότι δεν είχε αντιληφθεί πότε το κορίτσι άνοιξε την πόρτα του σπιτιού και βγήκε έξω.


0 σχόλια