Στους δρόμους των Βρυξελλών οι ειδικές δυνάμεις της CGSU: «Εμείς πιάνουμε πάντα τους τρομοκράτες ζωντανούς»


Τους δρόμους των Βρυξελλών σαρώνει από το πρωί, η επίλεκτη ομάδα των ειδικών δυνάμεων της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βελγίου CGSU.

Οι άνδρες της ομάδας CGSU (Commissariaat-Generaal Special Units) αναζητούν τρομοκράτες ή συνεργάτες τους, ενώ ήταν αυτοί που την περασμένη Παρασκευή εντόπισαν, εγκλώβισαν και συνέλαβαν τον μακελάρη του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ.


Σήμερα, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε σταθμούς του μετρό της πόλης, οι CGSU βγήκαν ξανά στους δρόμους.

Πρόκειται για την αντιτρομοκρατική μονάδα της βελγικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, οι άνδρες της οποίας αναπτύσσονται σε περιπτώσεις τρομοκρατίας, απαγωγών, ομηρίας και άλλων σοβαρών μορφών εγκληματικότητας.


Το σλόγκαν της μονάδας είναι «Αν η CGSU ασχολείται μαζί σου, τότε έχεις μεγάλες πιθανότητες να επιβιώσεις», θέλοντας να πουν πως πάντα συλλαμβάνουν ζωντανούς τους τρομοκράτες-στόχους τους, όπως έγινε και στην περίπτωση του Αμπντεσλάμ, αφού θεωρούν πως η εκπαίδευσή τους είναι τέτοια που δεν χρειάζεται να εξουδετερώνουν τους στόχους τους.

Η CGSU υπάγεται στο βελγικό υπουργείο Εσωτερικών, αλλά ανάλογα με την περίσταση μπορεί να αναπτυχθεί υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Εκτός από τους ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες η ομάδα έχει και έξι εκπαιδευμένους αστυνομικούς σκύλους για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών ή πυρομαχικών.


Υπάρχουν τέσσερις ομάδες της CGSU σε Αμβέρσα, Γάνδη, Σαρλερουά και Λιέγη.
0 σχόλια