Στην τελική ευθεία το Πατρινό Καρναβάλι – Ανακοινώθηκε η σειρά παρέλασης των πληρωμάτων – Πάνω από 30.000 καρναβαλιστές στους δρόμους


Στην τελική του ευθεία οδεύει το Πατρινό Καρναβάλι 2016 με τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου και τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, που θα εκτοξεύσουν το κέφι και τον ενθουσιασμό στα ύψη. Οι παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου 12 και 13 Μαρτίου αποτελούν την αιχμή του Πατρινού Καρναβαλιού, που προσελκύει σαν μαγνήτης τα βλέμματα και το άμεσο ενδιαφέρον συμμετοχής ντόπιων και επισκεπτών μεταμορφώνοντας την πόλη όλη σε ατέλειωτο πεδίο χαράς και διασκέδασης.

Για τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού συνολικά συμμετοχή είχαν δηλώσει συμμετοχή 152 πληρώματα, εκ των οποίων 145 πληρώματα έχουν δηλώσει συμμετοχή για τις παρελάσεις, ενώ οι συμμετοχές-ομάδες που διαμορφώνονται σύμφωνα με τις συνεργασίες των πληρωμάτων για τις παρελάσεις είναι 138 (138 διαφορετικές στολές), που αποτελούνται από 30.000 καρναβαλιστές.

Αρκετές από τις ομάδες θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές μόνο την Κυριακή με αποτέλεσμα τα άρματα να φτάνουν τον αριθμό των 25 και ένα πλήρωμα να συνοδεύεται από μικροκατασκευές.

Συγκεκριμένα τα άρματα των πληρωμάτων που θα παρελάσουν μόνο την Κυριακή, αφορούν στα πληρώματα και τις συνεργασίες: 11 (Πατρινό Καρναβάλι για Panda), 15+31+183 (Οι Χιονάτοι), 30+76+162 (Πατρινόπουλους-Τροπικάνιους), 40 (Πιόνια επί…Πλατφόρμιου), 53 (Tcirka Boom), 60 (Στα Κου Του Ρου), 62+135 (Ξεκούρδιστο Καρναβάλι), 67 (Fashionistas), 78 (Circus), 82 (Έξω από τη Βουλή όλοι…οι Τρελοί…), 86 (Cubious-2 άρματα), 90 (Η Φάρμα των Συριζώων-λεωφορείο), 97 (Βουντού-2 άρματα), 105 (Λειρι…κή Σκηνή), 118 (Sexy Pepa), 120+128 (Carnavallien-2 άρματα), 123 (Pop-Corn), 165 (Πάμε Μάταλα), 188 (Bar-ονοι), 200 (Καρναβαλικά Φαντάσματα), 222 (Είχε Ρινόκερο την Μέρα που σε Γνώρισα), 239 (Βρήκαμε το Δένδρο…Χάσαμε το Δάσος). Με μικροκατασκευές θα πλαισιωθεί το πλήρωμα 106 (Παρ-άλογα).

Στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου πρωταγωνιστές είναι τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού χωρίς τα άρματά τους, που διαδέχονται τα άρματα του Δήμου. Οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι συνδυάζονται δίνοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα, που δίνει λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του Σαββάτου. Οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται μετά το τέλος της σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της ευρηματικότητας, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης, που πλημμυρίζει σαν χείμαρρος τους δρόμους συντονίζοντας την πόλη όλη στους παλμούς της.

Οι παρελάσεις ακολουθούν την οδό Κορίνθου και έχουν ως αφετηρία το ύψος της οδού Παπαφλέσσα. Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου θα αρχίσει στις 6.30μμ και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη και η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα αρχίσει στις 2μμ. και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς.

Η Μπάντα του Δήμου στη κορυφή της παρέλασης της Κυριακής θα ακολουθείται από τα άρματα του Δήμου στην ακόλουθη σειρά:

1. Καρνάβαλος(σχεδιασμός, κατασκευή: Πέτρος Βρυώνης)

2.Αρμα της Βασίλισσας (σχεδιασμός, κατασκευή: Νίκος Λιβάνης -Νεκτάριος Σαρηγιάννης). Το άρμα με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 Δήμητρα Οικονομοπούλου, πλαισιωμένο με μεταμφιεσμένους υπαλλήλους και φίλους της ΔΕΥΑΠ

3. «Ψωνίσαμε»(σχεδιασμός, κατασκευή: Δημήτρης Ντζουμάνης)

4. «Σύμφωνο Συμβίωσης (Πολιτικής)»(σχεδιασμός, κατασκευή: Αγνή Στασινού)

5. «Προπομπός Κιθαρίστας» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

6. «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

7.«Ο Γάτος στη Σκεπή» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

8.«Πειρατικό Καράβι» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

9.«Το Τρενάκι» (σχεδιασμός, κατασκευή: Νίκος Λιβάνης-Νεκτάριος Σαρηγιάννης) από το Καρναβάλι των Μικρών

10. «Το Κάστρο» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

11. «Δεντράκια και Μανιτάρια» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

12. Μουσικό Άρμα

Τα παραπάνω άρματα θα παρελάσουν και στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου.

Στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα παρελάσουν επίσης και τα τρία άρματα του σοκολατοπόλεμου, που θα συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια, μπαλκόνια της Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Η φετινή έμπνευση των πληρωμάτων στο απόγειο θα παρασύρει συμμετέχοντες και θεατές σε έναν ασταμάτητο χορό. Η φαντασία των πληρωμάτων αντλεί από όπου μπορεί να ταξιδέψει δημιουργικά ο νους. Θέματα σατιρικά, καλλιτεχνικά, θέματα «ανακυκλώσιμα» και μη, πρόσκαιρα και διαχρονικά, επηρεασμένα από όσα απασχολούν, ερεθίζουν, προκαλούν, ευχαριστούν και αγγίζουν το μαγικό ραβδί μεταμόρφωσης των καρναβαλιστών αλλά και το αλάθητο κριτήριό τους. Θέματα που δεν χωράνε σε περιγραφές αλλά που θα ξεδιπλωθούν σε όλη την έκτασή τους σκορπώντας χρώματα, ιδέες, ξέφρενο κέφι, γέλιο, ανατρεπτική διάθεση, μαγνητίζοντας τα βλέμματα και προκαλώντας τον θαυμασμό και τα πλατιά χαμόγελα μικρών και μεγάλων. Οι Πατρινοί καρναβαλιστές δίνουν ραντεβού με την τέχνη του εφήμερου και διαδηλώνουν το μεγάλο και αναφαίρετο δικαίωμά τους, την χαρά και την αγάπη για τη ζωή κάνοντας την ελπίδα και την αισιοδοξία πράξη σε καιρούς δύσκολους και αντίξοους.ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Από το τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ 2 από τις 14.00 έως τις 16.00 θα μεταδοθεί ζωντανά η Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 μεταφέροντας σε κάθε άκρη της Ελλάδας και όχι μόνο τη ζωντάνια, τον παλμό, τη φρεσκάδα, την ευρηματικότητα, τη φαντασία, τη σάτιρα και όλα τα αυθεντικά χαρακτηριστικά της μεγάλης γιορτής της Πάτρας.

Παρουσιαστές της παρέλασης θα είναι η Νατάσσα Τραγουστή και ο Παύλος Σούλης.


ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου και ώρα 20.00 τα άρματα του Δήμου Πατρέων Καρνάβαλος, άρμα της Βασίλισσας, «Ψωνίσαμε», «Σύμφωνο Συμβίωσης (Πολιτικής)» και το Μουσικό Άρμα, φωταγωγημένα θα παρελάσουν ακολουθώντας τη διαδρομή Πλ. Πίνδου-Γούναρη-Κορίνθου-Πλ. Γεωργίου Α΄. Στην Πλ. Γεωργίου Α΄ τα άρματα στρατοπεδεύουν προκαλώντας το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό του κόσμου, που τα περιεργάζεται από κοντά και φωτογραφίζεται μαζί τους.


ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Το κλίμα για την κορύφωση του κεφιού θα προθερμάνουν το Σάββατο 12 Μαρτίου στη 13.30 στους κεντρικούς δρόμους οι εκπρόσωποι των πέντε συλλόγων των σοκολατοριχτών «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες» και «Σοκολατοπαίκτες» με το μικρό βαγονέτο και το Μουσικό Άρμα.

Χορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2016: ΕΡΤ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8, KOSMOS 93,6 FM.

Οι... “Στρατηγοί” του Πατρινού Καρναβαλιού αναλαμβάνουν δράση το Σάββατο

Πέρασαν 17 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο παρουσιαστής του Πατρινού Καρναβαλιού Άλκης Στέας

Τα πιο αξέχαστα γκρουπ του Πατρινού Καρναβαλιού -Το «Οικογενειακό ενθύμημα», οι «Αθάνατοι», τα «Γαϊτάκια» και το ...«Άσπρο μαύρο»

Οι ILLUMINARI (Πλήρωμα 95) για 3η χρονιά εκπρόσωποι του Πατρινού Καρναβαλιού στο δημοφιλές "Στην Υγειά μας" του Σπύρου Παπαδόπουλου - Δείτε εικόνες


0 σχόλια